Management buy-in Triple A Cosmetics

Beschrijving

Elles Grootherder is directeur eigenaar geworden van het cosmeticabedrijf Triple A Cosmetics B.V. Triple A Cosmetics is een modern cosmeticabedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen en produceren van private labels op het gebied van gezichtsverzorging, body- en haarproducten en home & wellness.

Elles was via BuyInside op zoek naar een bedrijf in niche producten. Bij voorkeur met eigen ontwikkelde producten. Elles heeft een zeer uitgebreide ervaring binnen professionele dienstverlening in verschillende commerciële en operationele eindverantwoordelijke (management)rollen. Daarnaast heeft zij het ondernemerschap van huis uit sterk meegekregen en is ze ook een aantal jaren werkzaam geweest in het familiebedrijf

Via het netwerk van BuyInside kwam zij in contact met de voormalig eigenaar van Triple A Cosmetics, Agnes Hesselink, die op zoek was naar opvolging. Het toeval wilde dat Triple A Cosmetics niet alleen qua business precies voldeed aan het zoekprofiel van Elles, maar dat het bedrijf ook nog eens “om de hoek” bleek te liggen.

De persoonlijke klik die er direct tussen beide dames was en het vertrouwen dat Agnes heeft in de capaciteiten van Elles maakte dat deze transactie de boeken in kan als een klassiek opvolgingsverhaal. Uniek aan deze transactie is echter dat deze nu eens tussen 2 vrouwen plaatsvindt! Elles zal zich de komende tijd gaan richten op verdere uitbouw en professionalisering van de onderneming. Haar achtergrond in zowel sales, marketing als operatie zal haar hierbij uitstekend van pas komen.

ROL BUYINSIDE:

·      Zoekprofiel opstellen

·      Zoekproces

·      Eerste contact

·      Waardering

·      Onderhandelingen

·      Financiering

·      Finaliseren transactie