Management buy-in Van Bilsen Groep

Beschrijving

VAN BILSEN GROEP

Frans Maarse heeft via BuyInside een participatie (MBI) gerealiseerd in de Van Bilsen Groep. Van Bilsen is een metaalverwerkend bedrijf dat producten bewerkt op diverse markten, zoals de hydraulische industrie, offshore, bruggenbouw en automotive. De groep heeft 3 vestigingen en rond de 100 medewerkers. De Van Bilsen Groep bestaat uit twee bedrijven die al vele jaren bestaan: VBG International en Van Bilsen Metaalindustrie. De Groep is gericht op langlopende, regelmatig weerkerende complexe productbewerkingen. Hierbij is sprake van een hoge mate van automatisering en scherpe kwaliteitscontrole. Daarnaast wordt gefocust op projectgerelateerde productbewerkingen, waarbij de nadruk ligt op de snelheid van leveren en waar vakmanschap en flexibiliteit veel toegevoegde waarde hebben voor de klant.

MANAGEMENT BUY-IN

Participatie

Via een MBI constructie is Frans Maarse als mede aandeelhouder ingestapt bij Van Bilsen. BuyInside heeft dit bedrijf via een actieve zoekopdracht rechtstreeks benaderd. Verkoop stond niet direct op de agenda, maar het profiel en de toegevoegde waarde van Frans, waren dusdanig welkom, dat men graag wilde praten over een toetreding. BuyInside heeft Frans vervolgens begeleid in de verdere onderhandelingen en afronding van de transactie.

MBI-KANDIDAAT

Frans Maarse neemt plaats in de directie als CEO, naast de reeds aanwezige andere 3 aandeelhouders. Frans heeft een technisch commerciële achtergrond en brede internationale ervaring opgedaan in CEO/MD en COO-rollen bij o.a. Philips, Mitsubishi, ASML en RAVAS. Als mede ondernemer bouwt hij de komende jaren aan de verdere groei van de Van Bilsen Groep, waarbij Frans zich in eerste instantie met name zal concentreren op het versterken van de commerciële positie van de groep en het verder professionaliseren van de organisatie.

ROL BUYINSIDE:

·      Zoekprofiel opstellen

·      Zoekproces en bemiddeling

·      Eerste contact

·      Waardering

·      Onderhandelingen

·      Financiering

·      Finaliseren transactie