Management buy-in Weighpack

Beschrijving

WEIGHPACK

Weighpack (www.weighpack.nl) is een internationale specialist in de ontwikkeling, productie en installatie van complete verpakkingslijnen voor technische producten. Het bedrijf heeft een sterk innovatief karakter en onderscheidt zich in het aanbieden van totaaloplossingen voor de hardware verpakkingsindustrie. Producten worden afgezet in meer dan 45 landen over de hele wereld.

Weighpack werd opgericht in 1974 door Dries Kout, die nu na 45 jaar afscheid neemt en de aandelen heeft overgedragen aan zijn opvolger Simon Rijke.

MANAGEMENT BUY-IN

Simon zelf heeft brede ervaring opgedaan in de verpakkingsbranche, met name in verpakkingen voor de farmaceutische industrie. In diverse eindverantwoordelijke functies heeft hij daar bij middelgrote bedrijven tot grotere corporates gewerkt.

Via BuyInside is Simon in contact gebracht met Weighpack die dat op dat moment niet in de verkoop stond. De latente behoefte bij de eigenaar om de opvolging in te vullen en de klik tussen Simon en eigenaar Dries Kout heeft ervoor gezorgd dat knopen konden worden doorgehakt en het bedrijf nu via een overname versneld kan doorgroeien naar een sterkere internationale positie.

ROL BUYINSIDE

·      Zoekproces

·      Eerste contact

·      Waardering

·      Onderhandelingen

·      Finaliseren transactie