MBI-duo neemt samen met investeerder Nordian de Alcomex Group over

Beschrijving

ALCOMEX

Het bedrijf, met de hoofdvestiging in Opmeer en verschillende buitenlandse productievestigingen in o.a. Polen, Tsjechie en India, is producent en Europees leverancier van technische veren. In de afgelopen jaren heeft Alcomex een indrukwekkende positie verworven op de Europese deurveren markt. Daarnaast heeft de onderneming een goede positie opgebouwd op de Europese markt voor industriële veren.

Met de komst van de nieuwe eigenaren/directieleden Jelle van Vliet en Conrad Hietink, treedt de heer Fred Baas terug als eigenaar, maar zal hij nog wel samen met de nieuwe eigenaren het directieteam blijven vormen.

MANAGEMENT BUY-IN

BuyInside heeft voor Jelle en Conrad het gehele MBI proces begeleid, waarbij ten eerste de contacten met de eigenaar Fred Baas zijn gelegd. Latente verkoopplannen, behoefte aan opvolging, continuïteit en verdere internationale expansie waren hier de ingrediënten voor goede eerste gesprekken en bleken tevens een stevige basis voor latere onderhandelingen. BuyInside heeft Jelle en Conrad vervolgens ondersteund in de zoektocht naar en onderhandelingen met een passende investeerder die tevens toegevoegde waarde kon leveren.

Met hun specifieke ervaring in het internationaal uitbouwen van gelijksoortige businesses zullen de nieuwe eigenaren de internationale groei van de Alcomex Group de komende jaren verder doortrekken.

BuyInside feliciteert Jelle, Conrad en Nordian met deze prachtige transactie en wenst hen een zeer succesvolle samenwerking toe!