Overname Wijnhandel de Logie

Beschrijving

WIJNHANDEL DE LOGIE

BuyInside heeft Jasper Ferwerda, Suzanne Broekhuizen en Frank Houtenbos begeleid bij de aankoop van Wijngroothandel Broekhuizen en Wijnhandel De Logie. De transactie heeft plaatsgevonden via een geleidelijke overname.

De bedrijven vormen samen een succesvolle (groot)handel en leverancier van wijnen uit de klassieke wereld. Het bedrijf heeft een zeer goede reputatie en naamsbekendheid en levert aan horecagelegenheden en via B.J. de Logie aan particulieren. Beide bedrijven zijn gevestigd in Amsterdam (de winkel in de Beethovenstraat). De Logie heeft een lange geschiedenis en bestaat al sinds 1848.

MANAGEMENT BUY OUT

Alle 3 de aandeelhouders waren al werkzaam voor het bedrijf en hebben nu alle aandelen verworven van het bedrijf van de voormalig eigenaren de heer en mevrouw van Broekhuizen-WIndhorst. De nieuwe eigenaren van het bedrijf zullen zich gaan toeleggen op het verder uitbouwen van de onderscheidende propositie van het bedrijf en het vergroten van het marktaandeel. BuyInside heeft het volledige adviestraject begeleid en de nieuwe eigenaren ondersteund bij het verkrijgen van de benodigde financiering voor de transactie.

ROL BUYINSIDE:

·      Waardering

·      Onderhandelingen

·      Financiering

·      Finaliseren transactie