Catapult adviseert Bosboon Expertise Group bij verkoop aan Crawford & Company®

Catapult adviseert Bosboon Expertise Group bij verkoop aan Crawford & Company®

Beschrijving

Catapult heeft de aandeelhouders van BosBoon Expertise Group geadviseerd en begeleid bij de verkoop aan haar Amerikaanse branchegenoot Crawford & Company® (NYSE: CRD-A en CRD-B). Beide partijen zien een goede strategische fit en de overname versterkt de positie van Crawford in Nederland. Ons dealteam – bestaande uit Kenneth Derksen en Sebastiaan Klunder – heeft de verkopers geadviseerd bij het vinden van en kiezen voor de juiste partner, de onderhandelingen gedurende het hele traject, een efficiënt verloop van het due diligence proces, en bij het opstellen en redigeren van de transactiedocumentatie. Al met al was dit een mooi en uitdagend traject met tevreden kopers én verkopers. Namens het team van Catapult feliciteren wij alle betrokken partijen met deze transactie en danken wij hen voor een prettige en succesvolle samenwerking.

In het kader van deze transactie is onderstaand persbericht uitgegeven.

Crawford & Company® (NYSE: CRD-A en CRD-B), ‘s werelds grootste, beursgenoteerde, onafhankelijke leverancier van oplossingen op het gebied van schade-expertise en claims management services, is verheugd de overname van BosBoon te kunnen aankondigen, een in Nederland gevestigd gespecialiseerd schade-expertisebureau.

Deze overname ondersteunt het strategische doel van Crawford om haar marktpositie te versterken in alle gebieden waarin Crawford actief is. BosBoon heeft gedurende de laatste 20 jaar een uitstekende reputatie opgebouwd op een aantal vakgebieden, die een heel goede aanvulling vormen op de huidige dienstverlening van Crawford in het hogere “GTS” segment zowel in Nederland als daarbuiten.

BosBoon is een onafhankelijk schade-expertisebureau met kantoren in Eindhoven en Amsterdam, met grote deskundigheid op het gebied van Liability, CAR, Technische Varia en Letselschade, alsmede Marine, Property en TPA. De overname vormt een heel goede aanvulling op de huidige dienstverlening van Crawford op het gebied van schade-expertise en TPA diensten in Nederland en binnen Europa.

Het huidige management team van BosBoon bestaat uit Mathy Boon, Herman van der Bos en Twan Meulendijks. Zij blijven verantwoordelijk voor de dagelijkse operationele aansturing van BosBoon. Zij houden de verantwoordelijkheid voor de relaties met hun opdrachtgevers en voor de dienstverlening van de BosBoon experts en medewerkers. BosBoon blijft als onafhankelijk bedrijf actief binnen de Crawford groep en zal haar dienstverlening ongewijzigd voortzetten. Uw huidige contactpersonen en werkprocessen blijven ongewijzigd.

Andrew Bart, president, Loss Adjusting, International van Crawford, vertelde hierover: “Our goal is to maintain our position as the most credible and reliable claims management company in the insurance industry. Through acquiring BosBoon we are further strengthening that position. They are an exceptional team of market specialists highly regarded both for their deep and eminent expertise alongside their steadfast commitment to exceptional customer service. We see a clear synergy between our organizations and recognize their desire to help restore and enhance lives, businesses and communities, which is the purpose of Crawford.”

Niels de Kock, country manager Crawford Nederland en België voegde daaraan toe: “We zien enorme kansen om onze marktpositie in Nederland uit te breiden en alles te halen uit ons GTS aanbod. BosBoon biedt hiervoor het perfecte platform, gezien hun constante streven naar uitstekende dienstverlening en expertise, alsmede het door hen opgebouwde relatiebestand. Ik kijk ernaar uit om nauw met het team samen te werken, terwijl we aan het onderzoeken zijn hoe we onze mogelijkheden in de regio nog verder kunnen uitbreiden.”

“Bij BosBoon hebben we onze reputatie in de markt veiliggesteld dankzij de hechte relaties die wij met onze klanten hebben opgebouwd,” zei Mathy Boon, chief executive officer, BosBoon, “waardoor we oplossingen kunnen bieden die zijn afgestemd op hun specifieke wensen. Door deel uit te gaan maken van Crawford kunnen we profiteren van de reikwijdte en schaal van de dienstverlening en innovatie die Crawford biedt om echt onderscheid te kunnen maken in het niveau van dienstverlening, zowel in Nederland als wereldwijd.”

Over Crawford®

“Crawford & Company (NYSE: CRD‐A en CRD‐B), gevestigd in Atlanta, is ‘s werelds grootste, beursgenoteerde, onafhankelijke leverancier van oplossingen op het gebied van schade-expertise en claims management services aan verzekeraars, makelaars en bedrijven, met een uitgebreid wereldwijd netwerk dat klanten bedient in meer dan 70 landen.”

Quote door adviseur

Our goal is to maintain our position as the most credible and reliable claims management company in the insurance industry. Through acquiring BosBoon we are further strengthening that position.

Catapult
  • Van Twickelostraat 13

    7411 SC Deventer