Claassen, Moolenbeek & Partners - Probin Telder

Beschrijving

Pieter Bram Woltjer, Probin Telder:

“Ik heb een onderneming te runnen; dan is het fijn wanneer een specialist je ontlast”

Als ondernemer ben je druk met de dagelijkse operatie en wil je focus houden op je core business. Ondertussen heb je wél de nodige ambities en wil je groeien door bedrijfsovernames. Hoe vlieg je dat aan?

Pieter Bram Woltjer is directeur bij Probin Telder en met vier vestigingen in midden-Nederland toeleverancier voor bedrijven in de bouw en industrie. Zijn groeiambitie: het aantal vestigingen verdubbelen. Recent klinkt het eerste wapenfeit: Probin heeft technisch handelsonderneming de Lastoorts met winkels in Bolsward en Leeuwarden overgenomen.

Expertise
Woltjer schakelt voor de bedrijfsovername Ferdinand Zomerman in, partner bij Claassen, Moolenbeek & Partners te Lelystad. Woltjer: “Ik ben bedrijfseconomisch goed onderlegd, maar heb een onderneming te runnen. Dan is het fijn wanneer een financieel specialist met kennis van zaken je ontlast. Ferdinand is zo iemand.”

Enthousiast, maar rustig
De eerste gesprekken met de Lastoorts voert Woltjer alleen. “Toen de onderhandelingsfase met financiële onderbouwing aan bod kwam, heb ik Ferdinand meegenomen. Dat werkte strategisch slagvaardig. Hij is enthousiast, maar ook rustig en discreet. Ik raad hem bij iedere ondernemer met grotere groeiambities aan.”

Bewust naar de top
Ferdinand Zomerman is register adviseur bedrijfsopvolging en begeleidt ondernemers in het MKB bij bedrijfsovernames en het realiseren van bedrijfsfinancieringen.

Claassen, Moolenbeek & Partners
  • Rietbeemdenborch 18

    5241 LG Rosmalen