Yellowgrape op koers om meest begeerde e-commercebureau van West-Europa te worden

Yellowgrape op koers om meest begeerde e-commercebureau van West-Europa te worden

Beschrijving

Yellowgrape, het Amsterdamse e-commercebureau bekend om zijn innovatieve en klantgerichte aanpak, kondigt twee belangrijke mijlpalen aan die hun ambitie in de e-commerce-sector markeren. Begin 2024 opent Yellowgrape een kantoor in Berlijn, hiermee verstevigt het bureau zijn positie in de Europese markt, specifiek de DACH-regio.

Daarnaast heeft Committed Capital een belang in Yellowgrape verworven, waarmee verder vorm gegeven wordt aan de ‘buy & build’ strategie. Met beide mijlpalen zet Yellowgrape weer een stap richting hun Big, Hairy, Audacious Goal (BHAG).

Volgens de directie is de opening van een kantoor in Berlijn een grote stap richting de BHAG, om het meest begeerde e-commerce bureau van West-Europa te worden waarbij het team op de eerste plaats staat. “We zijn vastbesloten om onze klanten de komende jaren te blijven verrassen met onze full-service aanpak, waardoor ze hun e-commerce doelstellingen blijven bereiken” aldus de directie van Yellowgrape, bestaande uit Johan Smits, Rik van den Wijngaard & Gijsje Wissenburg.

De eerste Duitse collega is al op 1 november 2023 aan boord gestapt en het bedrijf kijkt ernaar uit om de DACH-landen (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) nog beter te kunnen bedienen. Yellowgrape heeft de afgelopen jaren talloze gerenommeerde merken geholpen met hun groei in de Duitstalige landen, waaronder XXL Nutrition, PME Legend, Ventilatieshop, Europarcs, Cavallaro Napoli en vele anderen.

Gijsje Wissenburg, People & Culture Director, benadrukt het belang van het team: “Ons team is de drijvende kracht achter ons succes. We zijn verheugd om ons talent verder uit te breiden en nieuwe mogelijkheden te creëren voor onze medewerkers. Dit is een spannende en tegelijkertijd uitdagende tijd voor Yellowgrape en ons groeiende team.”

Behalve deze internationale uitbreiding, heeft Yellowgrape gekozen voor een buy & build strategie in samenwerking met Committed Capital, een investeerder in snel groeiende en vooruitstrevende MKB ondernemingen. De aanpak is erop gericht om het fundament te versterken én de expansie binnen West-Europa verder vorm te geven. “Yellowgrape en Committed Capital delen dezelfde visie en kernwaarden, wat de samenwerking nog sterker maakt” aldus Sijbrand van der Mast, Investment Manager bij Committed Capital.

De afgelopen 9 jaar heeft Yellowgrape altijd zelfstandig kunnen groeien door het leveren van uitstekend werk en de inzet voor klanten, in goede en minder goede tijden. Groei is nooit een doel op zich geweest, maar eerder een natuurlijk gevolg van het leveren van goed werk met de juiste mindset. Voor Yellowgrape dient groei als een middel om kansen te creëren voor medewerkers, klanten én ondernemers.

De keuze voor de buy & build strategie weerspiegelt de identiteit van Yellowgrape en is tekenend voor de eigenzinnige aanpak van het bureau. Met de uitbreiding naar Berlijn en de samenwerking met Committed Capital is Yellowgrape op weg om haar BHAG te realiseren en zichzelf te vestigen als het meest begeerde e-commerce bureau in West-Europa.

Committed Capital
  • Kruislaan 182

    1098 SK Amsterdam