Crossminds begeleidt de overname van Steder Group door Neele-Vat

Crossminds begeleidt de overname van Steder Group door Neele-Vat

Beschrijving

Door de overname worden de krachten van twee Rotterdamse bedrijven gebundeld. Logistiek dienstverlener Neele-Vat verstevigt met de overname haar positie als zeevracht expediteur in de Rotterdamse haven. De samenvoeging van de bedrijven betekent voor StederGroup een sterkere positie met een goede blik op de toekomst.

Steder Group

Steder Group is een Rotterdams bedrijf met meer dan 100 werknemers. De logistiek dienstverlener is ruim 35 jaar actief in onder meer ocean forwarding en project logistiek. Steder Group bedient haar klanten vanuit vestigingen in onder meer Nederland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Verenigde Arabische Emiraten. Door de overname kan Steder Group haar klanten een nog betere en bredere dienstverlening bieden.

Rinus Spijkers, CEO van Steder Group: “De overname door Neele-Vat biedt een mooie continuering voor klanten en personeel van de Steder Group. Met dezelfde klantgerichte, no nonsens cultuur, en nog meer slagkracht. Ik ben heel blij dat ik mijn klanten en collega’s zo een mooie toekomst kan bieden.” 

Neele-Vat

Neele-Vat een echt Rotterdams familiebedrijf. Neele-Vat beschikt over een goed Europees transportnetwerk, een sterke positie op het gebied van lucht- en zeevracht en mogelijkheden voor value added logistics. De onderneming heeft meer dan 1.000 medewerkers, 27 vestigingen in 10 landen, 255.000 m² warehouse en een omzet van circa 395 miljoen euro.

Rene Bongers, commercieel directeur van Neele-Vat : “De activiteiten van Neele-Vat en Steder Group vullen elkaar goed aan. Wij kunnen onze klanten nu een nog bredere service bieden. En hebben met de nieuwe locaties een goede uitgangspositie om onze dienstverlening internationaal uit te breiden, zodat wij invulling kunnen geven aan onze ambities om als familiebedrijf te groeien en concurrerend te blijven.”

Steder Group blijft voorlopig zelfstandig opereren binnen de Neele-Vat Groep onder leiding van het huidige management. Alle vestigingen blijven bestaan, ook alle contactgegevens blijven ongewijzigd. Echter wordt Steder Agencies & Catering niet verkocht en blijft deze op eigen benen staan.

Crossminds 

Crossminds heeft Steder Group begeleidt gedurende het gehele verkooptraject. Bij de transactie zijn Martin de Jong, Lars van Heeren en Donna van der Ven betrokken geweest.

Quote door adviseur

Wij kunnen onze klanten nu een nog bredere service bieden.

Crossminds
  • Kralingseweg 241

    3062 CE Rotterdam

  • + toon alle adressen

  • Stationspark 51

    4462 DZ Goes

  • Rithmeesterpark 24

    4838 GZ Breda