Crossminds ondersteunde eerder dit jaar Shypple bij de overname van Milestone Group met due diligence

Beschrijving

Crossminds ondersteunt Shypple met overname en voerde een due diligence uit naar de financiële en fiscale aspecten van Milestone Group.

Shypple

Shypple is in 2016 opgericht door Jarell Habets en is een snelgroeiende digitale expediteur in Nederland. Shypple biedt een digitaal platform voor het eenvoudig boeken van containers en het beheren van de gehele end-to-end supply-chain in één gecentraliseerd systeem. In 2019 kreeg Shypple de award van ‘Sprout Start-up of the Year’ en werd het door het beroemde Amerikaanse tijdschrift ‘Wired’ genoemd als een van de Top 100 Europese Start-ups om te volgen. Dat bewijst Shypple door het digitale businessmodel en het potentieel om de traditionele expeditie-industrie te transformeren. Sinds 2018 heeft Shypple haar inkomsten jaar-op-jaar verdubbeld. Shypple wordt gesteund door investeerders zoals het Dutch Founders Fund, Newtown Partners, Innovation Quarter, BOM Brabant Ventures en andere particuliere investeerders.

Milestone Group

Milestone groep is uitgegroeid tot een bekend expeditiebedrijf met uitgebreide ervaring in temperatuur gecontroleerde transporten (voornamelijk import uit Centraal-Amerika) en containertransport (voornamelijk import uit Azië). Milestone Group B.V. is een divers bedrijf dat zich bezighoudt met import- en exportactiviteiten via de lucht en via de zee. Het bedrijf profiteert van sterke klantrelaties en staat bekend om het aanbieden van diensten van hoge kwaliteit tegen concurrerende tarieven. Met de overname breidt Shypple zijn aanwezigheid uit in Europa, Azië en Centraal-Amerika. Opdrachtgevers van Milestone kunnen gebruik gaan maken van het digitale platform van Shypple. Shypple is met deze stap de eerste digitale fowarder op het gebied van perishables.

Crossminds
  • Stationspark 51

    4462 DZ Goes

  • + toon alle adressen

  • Kralingseweg 241

    3062 CE Rotterdam

  • Rithmeesterpark 24

    4838 GZ Breda