DHW Corporate Finance - Viehoff Fournituren B.V.

Beschrijving

DHW Corporate Finance heeft Dennis en Miranda Viehoff van Viehoff Fournituren B.V. uit Heerhugowaard bijgestaan in een traject waarbij zij samen hun bedrijf hebben verkocht aan het Duitse familiebedrijf JORDAN Europe GmbH.

De onderneming
Viehoff Fournituren profileert zich sinds 1984 in de markt als de up-to-date groothandel in Vloeren en Venster Fournituren. De onderneming is gevestigd in Heerhugowaard en er zijn zo’n 18 medewerkers werkzaam voor het bedrijf. De onderneming levert onder meer Aspecta Flooring PVC, Maison Laminaat, Meister Laminaat en Lindura Hightech Parketvloeren, Maison binnenzonwering, Schönox Egalisaties en Lijmen en Unifloor Ondervloeren en vele gereedschappen en vensterfournituren.

JORDAN Europe GmbH is een complete aanbieder voor woning- en projectinrichters onder de merknaam JOKA. Dit Duitse familiebedrijf is 100 jaar geleden gestart in Kassel en is marktleider in Duitsland. De onderneming is ook actief in Polen, Oostenrijk, Italië, Zwitserland en er werken zo’n 1.500 medewerkers bij het bedrijf. Met een eerste vestiging in Hengelo probeert zij nu ook de Nederlandse markt te veroveren. Viehoff uit Heerhugowaard vormt daarop een prima aanvulling in West Nederland.

De transactie
DHW Corporate Finance heeft Dennis en Miranda Viehoff bijgestaan in het volledige verkooptraject. Dat begon met een indicatieve waardebepaling en het opstellen van een informatiememorandum. Na een intensief onderhandelingstraject en boekenonderzoek is uiteindelijk overeenstemming bereikt. DHW Juristen heeft vervolgens ondersteund in de totstandkoming van alle transactiedocumentatie.

Website
De website van Viehoff Fournituren is www.viehoff.nl en de website van JORDAN is www.joka.de

DHW Corporate Finance
 • Vondellaan 4a

  1942 LJ Beverwijk

 • + toon alle adressen

 • Kennemerstraatweg 303a

  1814 GM Alkmaar

 • Hectorlaan 11

  1702 CL Heerhugowaard

 • Kennemerplein 6-14

  2011 MJ Haarlem

 • Johan van Hasseltweg 2C6

  1022 WV Amsterdam