DHW Corporate Finance heeft Boekhandel Binnert Overdiep bijgestaan in een overnametraject

DHW Corporate Finance heeft Boekhandel Binnert Overdiep bijgestaan in een overnametraject

Beschrijving

DHW Corporate Finance heeft Eduard en Ingrid Kuijt van Boekhandel Binnert Overdiep uit Heerenveen en Janine Waiboer, bijgestaan in een traject van overname van Boekhandel Thomas, gevestigd te Bergen (NH).

De onderneming

Eduard en Ingrid runnen reeds sinds 2006 een boekhandel onder de naam Binnert Overdiep, een full service Libris assortimentsboekhandel die sinds 1889 gevestigd is in het centrum van Heerenveen.

Samen met Janine hebben zij Boekhandel Thomas overgenomen, ook een Libris boekhandel al bijna een eeuw gevestigd in het Noord-Hollandse Bergen. Deze boekenwinkel is een toegankelijke, algemene boekhandel met een breed assortiment dat bestaat uit boeken, kantoorartikelen, wenskaarten, tijdschriften en cadeauartikelen.

De transactie

DHW Corporate Finance heeft de kopers bijgestaan in het gehele aankooptraject van de aandelen. Gezamenlijk is een plan uitgewerkt hoe de activiteiten van de beide winkels te combineren en voort te zetten. Gelijktijdig is een traject gestart om Binnert Overdiep om te vormen van een VOF naar een BV-structuur. Uiteindelijk is een totaalvisie van de beoogde nieuwe situatie aan de bank gepresenteerd om de gewenste overnamefinanciering voor elkaar te krijgen. Het overnametraject bestond voorts uit het uitvoeren van een waarde indicatie van de over te nemen activiteiten om tot een passende bieding te komen, het begeleiden van de onderhandelingen en het contractwerk en het uitvoeren van een verkort due diligence onderzoek. 

Website

De website van Binnert Overdiep is https://www.binnertoverdiep.nl/ en die van Boekhandel Thomas is https://libris.nl/thomas

DHW Corporate Finance
 • Vondellaan 4a

  1942 LJ Beverwijk

 • + toon alle adressen

 • Kennemerstraatweg 303a

  1814 GM Alkmaar

 • Hectorlaan 11

  1702 CL Heerhugowaard

 • Kennemerplein 6-14

  2011 MJ Haarlem

 • Johan van Hasseltweg 2C6

  1022 WV Amsterdam