DHW Corporate Finance begeleidt Bluedesk bij een aandelenoverdracht

Beschrijving

DHW Corporate Finance heeft Barry Tempelaar en Arjan Groen van e-commerce bureau Bluedesk E-Business B.V. uit Alkmaar bijgestaan in een traject van aandelenoverdracht, waarbij Barry de aandelen van Arjan in het bedrijf heeft overgenomen.

De onderneming

Bluedesk E-Business levert Product Information Management (PIM), E-Commerce en Online Marketing oplossingen die bijdragen aan het online succes van een onderneming. De onderneming bestaat sinds 1995, is gevestigd in Alkmaar en het team van medewerkers bestaat inmiddels uit meer dan 30 enthousiaste medewerkers.

De transactie

Na vele jaren actief te zijn geweest in het directieteam van Bluedesk, werd het voor Arjan tijd om zijn aandelen over te dragen aan een nieuw management. Barry, voor het eerst ingestapt als aandeelhouder in 2019, heeft vervolgens in deze ronde het resterende aandelenpakket van Arjan overgenomen.

DHW Corporate Finance heeft de betrokkenen bijgestaan in het verkooptraject van de aandelen. Eerst is een plan gemaakt hoe het traject over de gewenste periode vorm te geven en welke stappen daartoe genomen zouden moeten worden. Vervolgens zijn diverse waarderingsmodellen opgesteld op basis waarvan gesprekken zijn gevoerd om tot de gewenste transactie te komen. Vervolgens is een financieringsaanvraag uitgewerkt die voorgelegd is aan diverse banken en uiteindelijk is de financiering geregeld in samenwerking met de huisbankier. DHW Juristen heeft bij elk onderdeel de relevante transactiedocumentatie verzorgd, zoals bijvoorbeeld de koopovereenkomst en de aandeelhoudersovereenkomst. 

Website

De website van Bluedesk E-Business is www.bluedesk.nl

DHW Corporate Finance
 • Vondellaan 4a

  1942 LJ Beverwijk

 • + toon alle adressen

 • Kennemerstraatweg 303a

  1814 GM Alkmaar

 • Hectorlaan 11

  1702 CL Heerhugowaard

 • Kennemerplein 6-14

  2011 MJ Haarlem

 • Johan van Hasseltweg 2C6

  1022 WV Amsterdam