De Jong & Laan - Denkavit

Beschrijving

De Jong & Laan begeleidde Denkavit bij de voorgenomen aankoop van FrieslandCampina’s Nutrifeed diervoedingsactiviteiten en het afsluiten van een langetermijnovereenkomst voor de levering van zuivelbijstromen aan de diervoedingsindustrie. De zuivelbijstromen die FrieslandCampina gaat leveren, zijn bijstromen uit de foodproductie.

Denkavit is een familiebedrijf dat al meer dan 80 jaar bestaat. Het bedrijf is gespeciali-seerd in jongdiervoeding en heeft op dit terrein een leidende marktpositie verworven. De onderneming is met een omzet van € 650 miljoen en ruim 600 medewerkers wereldwijd actief, en beschikt over kantoren in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en de Verenigde Staten.

De Jong & Laan begeleidde de directie van Denkavit bij het overnametraject van deze inter-nationale carve-out. Door de overname van Nutrifeed versterkt Denkavit haar rol als inter-nationaal leidende speler in de jongdiervoedingsmarkt. Daarnaast is tussen FrieslandCam-pina en Denkavit een langetermijnovereenkomst tot stand gekomen met betrekking tot de levering van zuivelbijstromen.

https://www.jonglaan.nl/transacties-corporate-finance/aankoop-nutrifeed-frieslandcampina-denkavit

De Jong & Laan Corporate Finance
  • Grote Voort 207d

    8041 BK Zwolle