De Jong & Laan - Hemsson

Beschrijving

De Jong & Laan Corporate Finance begeleidt Hemsson Holding bij de verkoop aan investeringsmaatschappij AVerest Capital. Op hetzelfde moment heeft AVerest Capital ook de aandelen van Arli Group B.V. overgenomen. Beide bedrijven beschikken over een indrukwekkende merkenportfolio, waaronder de merken Cinderella, Damai, DDDDD, Fairybell en Ted Sparks.

De combinatie van beide bedrijven is een ideale match. De krachten worden gebundeld waardoor verdere expansie mogelijk is. De verkopende aandeelhouder van Hemsson Holding, geeft hiermee zijn ambities om Hemsson in een grotere groep verder (internationaal) te laten expanderen vorm. In de nieuwe groep gaat hij de rol van algemeen directeur vervullen en verwerft hierin een minderheidsbelang.

Hemsson is een unieke marktpartij voor home en living producten. Wereldwijd verkopen ze zelfontwikkelde producten onder eigen merknamen. De onderneming beschikt over een kantoor in Almelo en magazijnen in Nederland en de Verenigde Staten. In 2006 is gestart met Fairybell LED-kerstbomen. Deze gepatenteerde, in Almelo geproduceerde, Fairybells zijn in de kerstperiode overal zichtbaar.

De Jong & Laan Corporate Finance begeleidde de aandeelhouder van Hemsson Holding bij het gehele overnametraject. Dit traject bestond uit een aantal fases:

Bespreken van de langetermijnstrategie en persoonlijke ambities van de aandeelhouder.

  • Uitvoeren van een waardebepaling waardoor de potentiële opbrengst inzichtelijk wordt.
  • Schrijven van een informatiememorandum.
  • In kaart brengen en benaderen van potentiële overnamekandidaten.
  • Voeren van de onderhandelingen.
  • Begeleiden van het due diligence-onderzoek
  • Opstellen van overnamecontracten en het begeleiden van de juridische en fiscale afronding.

https://www.jonglaan.nl/transacties-corporate-finance/verkoop-hemsson-holding

De Jong & Laan Corporate Finance
  • Grote Voort 207d

    8041 BK Zwolle