De Ondernemingswaarde begeleidt de verkoop van een bedrijf in de houtbewerkingssector

Beschrijving

De Ondernemingswaarde B.V. heeft in juli 2022 weer met succes een begeleiding bij een verkoop afgerond bij een bedrijf dat al ruim 25 jaar actief is in de houtbewerkingssector. Deze onderneming was helemaal niet bezig met de verkoop, toen ze benaderd werd door een externe investeerder. In eerste instantie wilden de eigenaren het bod direct afwijzen. Maar de nadelen hiervan bleken niet op te wegen tegen de voordelen. De leeftijd van de ondernemer speelde hierbij ook een rol.

De Ondernemingswaarde was aangesteld als sparringpartner, maar al snel begeleidde we het hele traject. Er is gestart met het maken van een analyse van de organisatie. Daarna is een waardebepaling gemaakt en zijn de wensen en behoeften van de verkopende partij in kaart gebracht. Dit laatste is zeker zo belangrijk aangezien het de verkoop van een meerderheidsbelang betrof en de huidige eigenaren aandelen blijven behouden in de organisatie. Zowel tijdens het boekenonderzoek als de onderhandelingsfase hebben we onze klant begeleid totdat de deal gesloten was. Voor klanten komt zo’n traject vaak maar één keer voor, terwijl wij gewend zijn om met dit bijltje te hakken. Onze expertise biedt daarmee een enorme waarde.

De toegevoegde waarde van De Ondernemingswaarde volgens de eigenaar van de verkopende partij is: “jullie kijken niet alleen naar de transactie op zich, maar blijven continu monitoren wat er gebeurt met de organisatie én met de familie”.

De Ondernemingswaarde
  • Loopkantstraat 25

    5405 AC Uden