Financiering en verkoopbegeleiding FiberFlevo B.V. en FiberNH B.V.

Beschrijving

Na het begeleiden van drie succesvolle financieringsronden sinds 2016, heeft Dutch Dream Group namens AnJa Fiber B.V. de verkoop van haar werkmaatschappijen aan DELTA Fiber Nederland B.V. mogen begeleiden.

Over de onderneming

AnJa Fiber is opgericht door twee jonge ondernemers uit Flevoland. Zij hadden als ICT-ondernemers dagelijks te maken met de tekortkomingen van de huidige, verouderde infrastructuur in het buitengebied. Zij zetten zich daarom al geruime tijd in voor betere breedbandvoorzieningen in de eigen regio. Na een succesvolle vraagbundeling en aanleg in de Noordoostpolder in 2017, zijn twee jaar later ook grote delen van het buitengebied in de Provincie Noord-Holland aangesloten. Met alle benodigde technische kennis in huis bleken onze jongens (die graag anoniem blijven) de aangewezen partij om dit project te coördineren en te exploiteren. Meest recent zijn daarom in 2021 ook de dorpskernen in de Noordoostpolder ‘verglaast’. 

Over het proces

Voor de maatwerk financiering van het eerste netwerk 2016-17 hebben we in nauwe samenwerking met het sectorteam van ABN Amro gewerkt. Een hoge participatiegraad onder de lokale bevolking en een hoge mate van afkoop van vastrechtkosten, stelde de jonge onderneming in staat een aanzienlijk deel ‘eigen vermogen’ in te brengen. Op basis van een door Dutch Dream Group uitgewerkte, gedetailleerde financiële businesscase kon vervolgens de bancaire financiering aangetrokken worden. Nadat in het eerste netwerk de nodig track record was opgebouwd, zijn ook het 2e en 3e netwerk met de ABN ingevuld. 

Medio begin 2022, toen de laatste fase van het netwerk nog in volle ontwikkeling was, werden de ondernemers benaderd door diverse marktleiders in de glasvezelmarkt. Dit ontwikkelde zich tot serieuze interesse, met meerdere concurrerende biedingen tot gevolg. Tijdens het halfjaar dat volgde zijn intensieve gesprekken gevoerd en is er een zeer mooi akkoord bereikt met DELTA Fiber Nederland. Een ambitieuze speler, die qua pragmatisme en mentaliteit goed aansluit bij de ondernemers. In nauwe samenwerking is in het afgelopen jaar de laatste fase van het laatste netwerk afgebouwd, waarmee de overdracht afgerond is.

Gezien onze ambitie om ondernemers gedurende hun gehele ondernemersavontuur bij te staan, was deze casus er voor ons één uit het boekje. Namens Dutch Dream Group hebben Henk Pals en Nick Pals de ondernemers van begin tot eind geadviseerd en tijdens het volledige traject begeleidt. A, bijgestaan door onze jurist Maurits Hofman.

Quote door adviseur

Dutch Dream staat niet alleen voor succesvolle transacties, maar voor de begeleiding van ambitieuze ondernemers gedurende hun volledige ondernemersavontuur. Dus door de heren van AnJa Fiber na de begeleiding van 3 succesvolle financieringsronden (totaal >€ 25mio) bij te mogen staan in de verkoop aan een marktleider in glasvezel, is voor ons de cirkel rond. Een Dutch Dream-deal uit het boekje!” aldus Nick Pals.

Dutch Dream Group
 • Stationsplein 45

  3013 AK Rotterdam

 • + toon alle adressen

 • Science Park 402

  1098XH Amsterdam

 • Poort van Veghel

  5466 SB Veghel

 • Westervoortsedijk 73

  6827 AV Arnhem