8vance start nieuwe groeifase met investering van Eindhoven Venture Capital Fund II

8vance start nieuwe groeifase met investering van Eindhoven Venture Capital Fund II

Beschrijving

Eindhoven / Venlo, 28 september 2022 – 8vance Matching Technologies is een high-tech scale-up die de eerste autonome matchingtechnologie heeft ontwikkeld voor talenten en recruiters. De onderneming is een innovator van de arbeidsmarkt met haar slimme ‘AI’ en ‘digitale tweeling technologie’. 8vance gaat een nieuwe groeifase in met een investering van ECFG middels het Eindhoven Venture Capital Fund II. Met de kapitaalinjectie wil 8vance de voordelen en het gemak van deze technologische doorbraak beschikbaar maken voor iedereen en volledige transparantie creëren voor werkenden, bedrijven, werkzoekenden en intermediairs als het gaat om het aanbod van werk en de kwaliteiten van mensen.

Transparantere arbeidsmarkt door investering

8vance heeft als doel de arbeidsmarkt transparant te maken, waardoor organisaties mensen beter kunnen boeien en binden en ontwikkelingskansen kunnen bieden. Door het veel scherpere inzicht in ieders vaardigheden en mogelijkheden en in de eisen die het werk stelt komen, op grote schaal, veel meer opties in beeld voor carrière- en/of transferpaden en voor jobcarving /jobcrafting. De arbeidsmarkt als geheel wordt efficiënter en inclusiever en alle partijen kunnen veel betere keuzes maken en beslissingen nemen.

“Met deze investering kunnen wij de volgende groeifase en de ontwikkeling van de organisatie financieren en de op vaardigheden gebaseerde arbeids- en talentenmarkt realiseren” zegt Han Stoffels, CEO van 8vance. “Veel bedrijven hebben voor recruitment en interne mobiliteit een traditionele en vaak inefficiënte aanpak. Met de digitale tweeling technologie wordt het veel eenvoudiger om de juiste persoon op het juiste moment op de juiste plek te plaatsen”.

Over samenwerking

8vance heeft de afgelopen jaren vooral hard gewerkt aan technologie- en productontwikkeling. De techniek doet inmiddels wat beoogd werd en is rijp voor opschaling. Doel in deze nieuwe groeifase is om met de digitale tweeling technologie marktleider te worden als logische begeleider van de opkomende, op vaardigheden gebaseerde, moderne arbeidsmarkt.

Hans Bloemen, managing director en partner bij ECFG: “8vance heeft een unieke benadering van de arbeidsmarkt en een ambitieuze doelstelling. Met deze investering en samenwerking is 8vance echt in staat de markt in Europa te ontwikkelen en haar nieuwe innovatieve en efficiënte concepten voor recruitment, talent ontwikkeling en carrière planning uit te rollen”.