Verkoop Lammers IT

Beschrijving

Tim Lammers startte Lammers IT op vanuit de schoolbanken en al snel groeide het bedrijf uit z’n voegen. “De klanten werden groter, de vragen complexer en de continuïteit belangrijker. Ik zocht naar een samenwerking met een grotere speler en wist precies waaraan die speler moest voldoen. Maar ik kon wel iemand naast me gebruiken die hierin ervaring had. Dennis Ligthart van Finc Corporate Finance was tijdens dit proces mijn klankbord. Hij gaf eerlijk advies, kwam op voor mijn belangen en had hetzelfde doel voor ogen.”

Het ondernemersverhaal van Tim Lammers is er eentje uit de boeken: Hij kocht zijn eerste pc van het geld dat hij verdiende met auto’s poetsen. Het ondernemersinstinct was toen al aanwezig: “Ik verdubbelde mijn inkomen met aandelen waardoor ik vrij snel mijn eerste computer kon kopen”, vertelt Tim. Het geluk was echter niet aan zijn zijde. “Binnen twee weken was die pc al stuk! Ik baalde flink want al mijn ziel en zaligheid zat erin. Ik probeerde hem zelf te maken, en dat lukte. Vanaf toen werd IT mijn hobby en later mijn onderneming.”

“Een vriend van mijn vader werd mijn eerste klant. Na mijn afstuderen huurde hij mij 2 dagen per week in. De andere dagen gebruikte ik om nieuwe klanten te werven. Dat ging goed. Ik werkte eerst vanuit huis, maar toen er een collega bij kwam, besloot ik een kantoor te huren.”

Meegroeien met klanten

Lammers IT bleef groeien. De klanten werden groter, de vragen complexer en de continuïteit belangrijker. Er schoof een tweede collega aan en er werd gewerkt met een flexibele schil. “Ik wilde meegroeien met de klanten, maar had moeite met het vinden van de juiste mensen. Ik werkte 80 uur per week maar dreef desondanks verder weg van de core business: het bouwen en onderhouden van online werkplekken."

Voldoen aan veranderende vraag en inspelen op kansen

De administratie van Tim was door de groei complexer geworden waardoor zijn boekhouder hem adviseerde om een accountant in te schakelen. Die kon hem vervolgens ook beter helpen met zijn vraagstuk. Hij benaderde Finc Accountants en kwam in gesprek met Dennis Ligthart. Tim vertelt: “Finc bestaat uit een jong team en gaf me meteen het gevoel dat ik ontzorgd werd. Dennis en ik maakten samen een matrix waaruit bleek dat ik zo’n 3 tot 5 jaar moest bouwen aan Lammers IT om te kunnen voldoen aan de veranderende vraag en in te kunnen spelen op nieuwe kansen. Daarnaast zorgden ontwikkelingen binnen de IT-branche ervoor dat een grotere omvang wenselijk was. Een tekort aan goede mensen in de markt belemmerde die groei voor mij. Een samenwerking zoeken met een andere partij zou een snellere en betere oplossing zijn.”

“Normaal gezien zoeken wij als Corporate Finance de potentiële bedrijven voor een samenwerking”, vertelt Dennis. “Maar Tim wist zelf heel goed welke partijen voor hem geschikt waren. Ik was er vooral om zijn visie te klankborden en vanaf dat moment werkten we intensief samen.”

Hetzelfde doel nastreven

Tim zocht naar een bedrijf die de vraagstukken van zijn klanten (en groter) kon beantwoorden. Hij vertelt: “Er volgden veel gesprekken. Het kwam ook voor dat we al in een vergevorderd stadium zaten maar dat Dennis zijn twijfels uitsprak over de werkwijze van die partij. Hij bevestigde hiermee mijn gevoel en ik vond het erg sterk dat hij dit naar mij uitsprak. Ik had écht het gevoel dat hij naast me stond en dat we hetzelfde doel nastreefden.”

Kwaliteit en continuïteit blijft gewaarborgd bij Solimas

Solimas uit Amsterdam bleek het meest geschikt omdat ze landelijke dekking nastreven door samen te werken met kleine clubs die lokaal opereren. “Zo blijf ik het aanspreekpunt voor mijn klanten, maar kan ik leunen op Solimas om de kwaliteit en continuïteit te waarborgen”, legt Tim uit.

Voor het eerst werknemer

Toen de contracten op tafel kwamen, zorgde Dennis ervoor dat de samenwerking ook voor Tim interessant was. “Uiteindelijk zijn we tot een overeenkomst gekomen waarbij ik mezelf terugkoop in de Solimas-groep. Hierdoor werk ik nu gek genoeg voor het eerst in mijn leven in dienst, haha! In deze nieuwe rol kan ik me richten op onze waardevolle klanten en me bezighouden met onderwerpen die ik écht leuk vind.”

Terug naar de core-business

De handtekening zetten gaf Tim in eerste instantie een onwerkelijk gevoel: “Ik heb Lammers IT van kleins af aan opgebouwd en er keihard voor gewerkt. Afstand nemen was moeilijker dan ik dacht. Het is toch een beetje alsof m’n kind op kamers gaat. Maar het is goed zo, Lammers IT was echt toe aan deze stap. Ik heb zin in de nieuwe ervaringen die volgen. Solimas geeft vrijheid. Ik hoef me niet confirmeren aan regels dus ik heb nog steeds het gevoel dat ik ondernemer ben. Ik heb zin om gas te geven, het team uit te breiden en mooie ict-omgevingen te bouwen die toekomstbestendig zijn. Terug naar de core-business.”

Finc Corporate Finance
  • Prof.Asserweg 6

    5144 NC Waalwijk