Verkoop Stoppelenburg uitvaartverzorging

Beschrijving

Cees Kamsteeg en Corneel Krijgsman werken beiden al jaren in de uitvaartbranche wanneer ze in 2017 met elkaar in contact komen. In 2018 krijgen ze de kans om samen uitvaartorganisatie Stoppelenburg over te nemen. Vijf jaar later neemt Cees ook het aandeel van Corneel over. Finc ondersteunde Cees en Corneel bij beide overnames.

Van jongs af aan

Het begeleiden van uitvaarten is Cees met de paplepel ingegoten. Hij werkt al vanaf jongs af aan in de uitvaartbranche. Een branche met veelzijdig werk. “Uitvaartbegeleiding is een vak waar veel bij komt kijken. Van intens en persoonlijk tot zakelijk en administratief. We proberen mensen een veilig en vertrouwd gevoel te geven tijdens een emotioneel proces. Dat doen we met oprechte interesse en empathie”.

Overname

Corneel werkte al langer voor de firma Stoppelenburg en werd in 2017 gevraagd het bedrijf over te nemen. Samen met Cees durfde hij deze uitdaging wel aan. Ze startten het avontuur met een duidelijke visie: “We zijn allemaal in deze regio opgegroeid en voelen ons persoonlijk betrokken bij de families die we begeleiden. We kennen en respecteren de gebruiken en tradities uit het verleden maar inspireren ook graag tot nieuwe ideeën. Zoals een online muziekboek waarmee de familie van een overledene thuis een muzieklijst kan samenstellen. We willen aansluiten op de wensen van de huidige tijd”, geeft Corneel aan.

Proces

De overname van een familiebedrijf dat al sinds 1956 bestaat gaat niet zonder emotie. Een proces waarbij Edward Gaakeer RA en Dennis Ligthart AA RV van Finc Corporate Finance zorgvuldig te werk gingen. Edward licht toe: “Bij een overname hebben we te maken met een waardering en een tegenwaardering. Wat is de onderneming waard? Wat is een reële waardering? Met de juiste onderbouwing en het bewaken van de rust in de verschillende gesprekken werd de juiste weg gevonden”. Dennis: “Voormalig eigenaar Kees van Stoppelenburg is na de overname nog geruime tijd betrokken geweest bij het bedrijf. Dit laat zien dat we op een goede manier de onderhandelingen hebben kunnen afsluiten. We kijken dan ook terug op een mooi proces met een succesvolle afronding”.

Investeren

De afgelopen vijf jaar werkten Corneel en Cees hard aan het moderniseren van de vier uitvaartlocaties die behoren tot Stoppelenburg Uitvaartverzorging. Van het interieur tot de techniek, de website en zelfs de kleding, alles werd vernieuwd. In deze jaren heeft het bedrijf een mooie groei doorgemaakt. Corneel is trots op wat er is bereikt: “Niet alleen het moderniseren van ons bedrijf maar ook onze persoonlijke benadering maakt dat families voor ons kiezen. Naast oprechte interesse weten we ook welke vragen van belang zijn en zijn we persoonlijk betrokken. We zorgen niet alleen voor de uitvaartbegeleiding vanaf het eerste moment maar ook voor nazorg. We bieden een totaalpakket waarbij we inspelen op alle wensen op een innovatieve manier in een traditionele markt”.

Tweede overname

Begin 2023 deelde Corneel zijn wens met Cees om zijn toekomst een andere richting te geven. Dit was een kans voor Cees om volledig eigenaar te worden van het bedrijf: “Corneel en ik kennen elkaar al heel lang. We gunnen elkaar het allerbeste. Daarom startten we met veel vertrouwen het proces van de overname. Finc ondersteunde ons om te zorgen voor een juist verloop van de overname”.

Zorgvuldig maar vlot

Het vertrouwen van Cees en Corneel in Finc zorgde ervoor dat Finc niet alleen het belang van Cees kon behartigen, maar ook van Corneel. Edward en Dennis zorgden voor een onafhankelijke waardering van het bedrijf. Dennis geeft aan: “Omdat we Cees en Corneel beiden goed kennen, was het een uitdaging om volledig onafhankelijk te waarderen. Maar we bleven goed in gesprek met beide heren. De onderwerpen uit de individuele gesprekken werden ook open besproken in de gezamenlijke gesprekken. Hierdoor kon de overname op een zorgvuldige maar vlotte manier plaatsvinden”.

Toekomst

Cees ziet de toekomst positief tegemoet: “Corneel blijft als mededirecteur voorlopig nog betrokken bij het bedrijf. We kijken naar een toekomst waarin we dezelfde kwaliteit blijven bieden en waarbij we lokale samenwerking en verbinding met de omgeving en andere ondernemers omarmen en met als doel verder te mogen blijven groeien.”

Finc Corporate Finance
  • Prof.Asserweg 6

    5144 NC Waalwijk