Mazars adviseert Vrieling Adviesgroep bij verkoop minderheidsbelang aan Wadinko

Mazars adviseert Vrieling Adviesgroep bij verkoop minderheidsbelang aan Wadinko

Beschrijving

Mazars adviseert een van de aandeelhouders van Vrieling Adviesgroep bij verkoop minderheidsbelang aan Wadinko.

Vrieling Adviesgroep BV is een grote en gerenommeerde financieel dienstverlener in het oosten van het land met ruim 240 werknemers. Door de verkoop van het minderheidsbelang wordt het voor Vrieling Adviesgroep mogelijk te investeren in een gedegen en realistische groeistrategie voor de komende jaren. Zo kan een belangrijke impuls worden gegeven aan de groei van hoogwaardige werkgelegenheid in een regio met overwegend veel maakindustrie.

Jasper Vrieling, commercieel directeur bij Vrieling: Kijkend naar de verzekeringsmarkt in Nederland waarop wij actief zijn, dan zien we dat de consolidatie volop aan de gang is. Wij willen zelfstandig blijven en vooral de grotere tussenpersonen als Vrieling zijn vanwege hun schaal en hun sterke klantrelatie erg interessant voor verzekeraars. De verwachting is dat partijen als Vrieling de komende jaren nog meer aan importantie gaan winnen als uitermate effectief advieskanaal. De ambitie om in de komende jaren onze omzet te laten groeien, is dan ook realistisch. In Wadinko hebben we een ondernemende en inspirerende partner gevonden om samen met ons die groei gestalte te geven.”

Han Leemhuis, Investment manager Wadinko ziet volop kansen en mogelijkheden voor Vrieling. “De komende jaren zullen in het teken staan van het verder ontwikkelen en groeien. Het risicokapitaal dat beschikbaar komt met onze deelneming wordt daar onder andere voor aangewend. Denk daarbij aan investeringen in meer en betere automatisering, het meer sturen op big data en een herpositionering van de producten en diensten van Vrieling voor meer risicospreiding. Wadinko heeft er alle vertrouwen in dat Vrieling slaagt in deze transitie en dat daarmee het volle potentieel van de financiële dienstverlener benut kan worden. Wat uiteindelijk moet resulteren in de groei van kwalitatief hoogwaardige werkgelegenheid in een regio met overwegend veel maakindustrie. En dat met behoud van de cultuur en de maatschappelijke relevantie die altijd kenmerkend is geweest voor Vrieling.”

Aron de Jong van Mazars Financial advisory adviseerde de verkopende aandeelhouder van Vrieling Adviesgroep over de transactie.

Forvis Mazars
  • Zuiderval 60

    7543 EZ Enschede

  • + toon alle adressen

  • Delflandlaan 1

    1062 EA Amsterdam