Gilde Equity Management Benelux - Dunlop Protective Footwear

Beschrijving

Dunlop Protective Footwear (het voormalige Hevea) is in 2004 verzelfstandigd uit Vredestein en is uitgegroeid tot dé toonaangevende producent van veiligheidslaarzen voor industriële toepassingen zoals de voedingsmiddelenindustrie, olie en gasindustrie of de agrarische sector. Het bedrijf realiseert een omzet van ruim EUR 80 miljoen, verkoopt meer dan 6 miljoen veiligheidslaarzen per jaar en heeft ca. 315 FTEs in dienst. Dunlop Protective Footwear heeft een uniek intern ontwikkelende technologie voor de productie van polyurethaan laarzen: PUROFORT®. Met deze technologie kan het bedrijf veiligheidslaarzen produceren met superieure prestaties op het gebied van isolatie, gewicht, flexibiliteit en slipweerstand. Deze eigenschappen zijn vaak van cruciaal belang bij professioneel gebruik. Dunlop Protective Footwear heeft een wereldwijd distributienetwerk in meer dan 50 landen en heeft productielocaties in Nederland, Portugal en de VS.

Dunlop Protective Footwear is het afgelopen decennia sterk gegroeid, mede door te investeren in sales en marketing, door het breed inzetten van de unieke PUROFORT® technologie en door de overname van het Amerikaanse Onguard in april 2016. De verdere (internationale) groei van de onderneming zal worden gedreven door de lokale aanwezigheid in Noord-Amerika, het betreden van nieuwe markten en door nieuwe productinnovaties.

In 2004 heeft het (voormalige) management samen met Gilde het bedrijf overgenomen van Vredestein. In 2018 is EQT toegetreden als meerderheidsaandeelhouder waarbij Gilde ook in de toekomst een belangrijke aandeelhouder blijft.

Gilde Equity Management Benelux
  • Heemsteedseweg 22

    3992 LS Houten