Verkoop EV Box

Beschrijving

EV-Box, opgericht in 2009 in Almere, is een producent van (software voor) laadstations voor elektrische voertuigen (EV’s). EV-Box oplossingen variëren van lagere capaciteit thuisladers tot publieke hoge capaciteit laadzuilen. Naast hardware levert het bedrijf cloud-based services die het mogelijk maken laadpalen te exploiteren en efficiënt te onderhouden.

In haar eerste jaren was EV-Box actief in een Nederlandse markt voor elektrische voertuigen (EVs) die nog in de kinderschoenen stond. Oprichter Bram van der Leur was echter vastberaden en overtuigd van de toekomst van elektrisch rijden, zowel in Nederland als in de rest van de wereld. Na de eerste succesvolle jaren trad Gilde als nieuwe aandeelhouder toe met de ambitie om EV-Box wereldmarktleider te maken.

Om deze ambitie te realiseren waren er diverse structurele investeringen nodig: een substantiële uitbreiding van het team, een nieuw hoofdkantoor in Amsterdam, internationale vestigingen in o.a. Kopenhagen, Madrid, Parijs, New York en San Francisco, en een volledig opnieuw ontworpen infrastructuur en productenassortiment. Alles met de expliciete doelstelling om volledig schaalbaar, internationaal en future proof te zijn. Het resultaat was een ongekende groei van 10.000 tot meer dan 50.000 laadstations in drie jaar tijd.

EV-Box werd internationaal herkend als marktleider en meest vooruitstrevende speler.

De succesvolle groei van elektrisch rijden zorgde ervoor dat interesse van investeerders een enorme vlucht nam. Van venture capital financieringen in Amerika tot beursnoteringen van veel kleinere concurrenten. Daarnaast konden ook strategische partijen zoals autofabrikanten en energieleveranciers niet meer om de onontkoombaarheid van elektrisch rijden heen. Nieuw elektrisch automerk Tesla bereikte een hogere (beurs)waarde dan verschillende historische marktleiders zoals BMW, Ford en Mercedes-Benz. Elektrisch rijden is dé toekomst!

Energie specialist ENGIE behoort tot één van de grootste energie leveranciers ter wereld met EUR 60 miljard omzet in energievoorziening, infrastructuur en installatieservices. Strategische discussies over een samenwerking resulteerden in een overname van EV-Box gezien de duidelijke synergiën en de gezamenlijke ambitie om de wereldwijde energietransitie vorm te geven. Met het gigantische wereldwijde netwerk van ENGIE zou EV-Box een verdere groeiacceleratie doormaken.

EV-Box heeft vandaag een omzet van EUR 100 miljoen met meer dan 85.000 laadstations in ruim 1.000 steden en 55 landen wereldwijd.

Gilde Equity Management Benelux
  • Heemsteedseweg 22

    3992 LS Houten