Grant Thornton begeleidt aandeelhouders Dare!! Services bij verkoop aan Kiwa

Grant Thornton begeleidt aandeelhouders Dare!! Services bij verkoop aan Kiwa

Beschrijving

Kiwa is wereldwijd actief op het gebied van testen, inspecteren en certificeren en heeft DARE!! Services overgenomen.

DARE!! Services heeft een lange staat van dienst op het gebied van EMC-metingen, product veiligheid, kalibraties en het certificeren van medische apparatuur of hulpmiddelen (MDR). Hiermee sluit DARE!! Services B.V. zich aan bij Kiwa en zal verder gaan onder de naam Kiwa Dare Services.

Kiwa Dare Services is gevestigd in Woerden en ondersteunt organisaties met een breed aanbod van diensten, zoals EMC-metingen en productveiligheidstesten en -certificaties in het kader van de CE-markering, en merkonafhankelijke kalibratie van elektronische meetapparatuur. Zij is daarnaast de Aangewezen Instelling (Notified Body) voor het certificeren van medische hulpmiddelen onder MDD/MDR en volgens ISO/IEC13485. De overige activiteiten, o.a. EMC/RF software en meetapparatuur, van DARE!! blijven zelfstandig en gaan verder onder de naam Raditeq (voorheen DARE!! Products).

Kiwa heeft door overname meer uitbreidmogelijkheden

'Kiwa en Kiwa Dare Services doen al vele jaren zaken met elkaar op gebied van kalibraties, EMC onder het CB-scheme en radio certificaties. Onze diensten vullen elkaar uitstekend aan en met name in technologisch opzicht voegen we dankzij deze overname specifieke expertise toe aan het Kiwa portfolio. Kiwa Dare Services heeft een zeer goede staat van dienst. Voor Kiwa betekent deze overname ook dat zij haar activiteiten op gebied van Automotive en Medical verder kan uitbreiden. De synergie die we met deze acquisitie creëren, biedt klanten van beide partijen veel voordelen en we zien de toekomst dan ook vol vertrouwen tegemoet', zegt Paul Hesselink, CEO van Kiwa.

De rol van Grant Thornton

Het fusie- en overname team van Grant Thornton heeft de aandeelhouders van Dare!! Services ondersteund bij het gehele verkoopproces met Kiwa inclusief de finale onderhandelingen.

Grant Thornton
  • De Passage 150

    1101 AX Amsterdam

  • + toon alle adressen

  • Gedempte Zalmhaven 4

    3011 BT Rotterdam