Grant Thornton begeleidt aandeelhouders Havatec bij participatie van Rabo Investments

Grant Thornton begeleidt aandeelhouders Havatec bij participatie van Rabo Investments

Beschrijving

Havatec ontwikkelt sorteer-, bos- en handling systemen voor de Internationale tuinbouw en bloemenverwerkingsindustrie. De onderneming heeft inmiddels 140 medewerkers.

Door het succesvolle ontwikkelprogramma groeit Havatec al jaren snel en gezond en werd al zeven keer op rij FD-Gazelle. Afgelopen jaren zijn er nieuwe machineconcepten geïntroduceerd zoals de baanbrekende Twister boeketmachine, het egelband ontbladersysteem, Gerbera verwerkingsconcepten, De Wave en andere bloemverwerkingsmachines. De technologieën die Havatec ontwikkelt, bestaan uit zelf ontwikkelde mechanische- en softwarecomponenten. Betrouwbaarheid, innovatie en servicegerichtheid staan hierbij centraal. Havatec levert turn-key projecten. Op dit moment werkt Havatec aan de eerste 3 plantrobots voor bloembollen. Deze machines worden in het derde kwartaal geïnstalleerd, waardoor een nieuwe groeispurt verwacht wordt. 

Investering markeert volgende fase

Rabobank Groep wordt via haar investeringstak Rabo Investments (RI), medeaandeelhouder in Havatec B.V. Deze investering markeert een volgende fase voor het innovatieve maakbedrijf uit Nieuw-Vennep. Havatec kan door deze investering de internationale uitrol en ontwikkeling van technologische oplossingen voor de sierteeltsector en tuinbouw verder versnellen.

De rol van Grant Thornton

Het fusie- en overname team van Grant Thornton heeft de aandeelhouders van Havatec ondersteund bij het bepalen van de verkoopstrategie, het opstellen van een helder informatiedocument richting RI en de onderhandelingen van de deal. Met de deal zet Havatec een belangrijke stap in de verdere groei van de onderneming. Voor Rabo Investment past de participatie uitstekend binnen het ecosysteem en de strategische ambities van de Rabobank.

Grant Thornton
  • De Passage 150

    1101 AX Amsterdam

  • + toon alle adressen

  • Gedempte Zalmhaven 4

    3011 BT Rotterdam