JAN© heeft Betronic Groep begeleid bij de aankoop van Expice Beheer B.V.

Beschrijving

Zowel Betronic als Expice zijn actief in de productie en assemblage van innovatieve elektronica. Door deze overname neemt de productiecapaciteit toe en versterkt Betronic zijn positie op de elektronicamarkt.

Sinds 1 oktober 2023 maakt Expice deel uit van de Betronic Groep. Beide organisaties ontwikkelen en produceren printplaten voor diverse toepassingen in apparatuur voor klanten in verschillende sectoren, met name in Nederland. De bedrijven vullen elkaar goed aan; Betronic heeft een eigen productiefaciliteit in China, terwijl Expice haar eigen productielocatie hier in Nederland heeft gevestigd.

Paul Vroling, de managing director van de Betronic Group: “We kregen steeds vaker verzoeken van klanten om naast China ook een productielocatie in Europa te hebben. Deze ontwikkeling versnelde tijdens de COVID-lockdowns.” Met de overname van Expice Beheer B.V. is de productiecapaciteit van Betronic aanzienlijk vergroot. Dit betekent voor Betronic niet alleen een bredere spreiding van de productierisico's, maar ook een duurzamere productie voor klanten in eigen land.

Wij zijn trots dat JAN© heeft kunnen bijdragen als corporate finance adviseur voor aankoopbegeleiding bij deze transactie. Het JAN© deal team, bestond uit: Jim Egbers en Jordi Bakker (JAN© Corporate finance), Alex Masmeijer (JAN© Accountants) en Johan Bleij (JAN© Fiscalisten).

JAN© Fusies & Overnames
 • Nesland 3m

  1382 MZ Weesp

 • + toon alle adressen

 • Waterlandlaan 96

  1441 MR Purmerend

 • Voorschoterweg 23G

  2235 SE Valkenburg

 • Beechavenue 14

  1119 PT Schiphol-Rijk