Kruger begeleidt overname Quality Services door Normec Group

Kruger begeleidt overname Quality Services door Normec Group

Beschrijving

Per augustus 2021 maken Quality Services B.V. (QS) en haar dochterondernemingen QS Testing, QS Inspection en QS Certification onderdeel uit van Normec Group. Kruger begeleidde QS in het volledige transactieproces.

Eerste zuivere TIC-bedrijf

QS, gevestigd in Bennekom (ca. 35 medewerkers), levert onafhankelijke geaccrediteerde dienstverlening op het gebied van testen, inspecteren en certificeren (TIC) voor publieke en private opdrachtgevers. De focus ligt hierbij op kunststoffolie, -leidingen, -constructies, hernieuwbare energie en biobased producten.

QS is in 2001 door Cor van Ommeren als 'zuiver TIC-bedrijf' opgezet. Met het unieke gecombineerde aanbod van testen, inspectie en certificering was het bedrijf de eerste in zijn soort. De opgedane ervaring en kennis als werknemer bij de RTD, aangevuld met zijn marktvisie, hebben Cor in 2001 hiertoe doen besluiten. De doelstelling was een onafhankelijke kwalitatief hoogwaardige niche speler te worden, waar klanten 24/7 terecht kunnen.

De zorgvuldig gekozen opzet van de TIC-dochterondernemingen, gecombineerd met de bijbehorende accreditaties, zeer kundig personeelsbestand en een bijzonder mooie stabiele klantenportefeuille hebben geresulteerd in een uitzonderlijke marktpositie. Daarbij is continu gefocust op autonome groei vanuit eigen middelen. Een steeds mondialere, snelgroeiende marktvraag heeft Cor doen besluiten dat het na 20 jaar het juiste moment is voor de volgende stap, en de groei op de langere termijn voort te laten zetten door jongere directieleden.

Overname door Normec Group

Met de jarenlange (internationale) ervaring in de TIC-branche trok QS de aandacht van Normec Group. Normec (opgericht in 2015, hoofdkantoor in Utrecht) is een leidende organisatie op het gebied van testen, inspecteren, certificeren en compliance met meer dan 2.000 medewerkers in voornamelijk de Benelux en Duitsland. Het bedrijf richt zich onder andere op gebouw-, infrastructuur- en milieumanagement evenals voedselveiligheid en -kwaliteit.

"QS biedt een scope van activiteiten die op dit moment nog niet door Normec Group worden aangeboden. Hierdoor zijn we nog beter in staat onze klanten in de volle breedte te ontzorgen. QS is dus een prachtige aanvulling op de bestaande dienstverlening binnen onze divisie Life, Safety & Environment", stelt Normec-CEO Joep Bruins.

Jorn Bronsvoort (Directeur QS) vertelt: "Voor de klanten en medewerkers van QS is deze aansluiting bij Normec een uitgelezen mogelijkheid om onze solide groei op de lange termijn door te zetten. Wij denken dat dit voor alle betrokken partijen een mooie kans is, waarvan wij veel profijt verwachten." Iljo Fluit (Directeur QS) vult aan: "Wij zien Normec Group als een speler waar de TIC-services van QS zowel complementair als verwant aan zijn, zonder te overlappen. Bovendien delen we dezelfde kernwaarden als het gaat om klantbenadering, namelijk gebaseerd op kwaliteit en klantvriendelijkheid. We zien dan ook veel mogelijkheden om onze gezamenlijke klanten nog beter te bedienen."

Transactieteam

QS werd gedurende het transactieproces begeleid door Ton Moonen, Rogier Groot en Frank Leijendekker (Kruger), Mark Miedema (Windt Le Grand Leeuwenburgh Advocaten), Barend Bosch (Boschland Accountants) en Kees Temminck (Fiscuraat Belastingadviseurs). Kruger heeft ook voor de overname QS met veel plezier bijgestaan als financieel strategisch adviseur.

Cor van Ommeren (oprichter QS): "De begeleiding van Kruger was essentieel tijdens de onderhandelingen tussen de verschillende marktpartijen die QS graag wilde hebben. De manier waarop, en het opschalen binnen Kruger als het echt serieus gaat worden, was fenomenaal. Ze begrijpen precies jouw situatie en hoe je er als ondernemer in staat en beschermen je soms tegen jezelf. Ik bedank Ton Moonen, zijn team en netwerk voor toch een van de belangrijkste transacties in mijn leven."

Ton Moonen namens Kruger over het M&A traject: "Van beide kanten was het een heel voortvarend en plezierig, maar ook zakelijk traject. Alle afspraken werden nagekomen en iedereen was goed voorbereid. Kruger feliciteert beide partijen met de transactie en wenst ze veel succes."

Quote door adviseur

Voor de klanten en medewerkers van QS is deze aansluiting bij Normec een uitgelezen mogelijkheid om onze solide groei op de lange termijn door te zetten

Kruger Corporate Finance
  • Steupelstraat 50

    3065 JE Rotterdam