Kruger begeleidt De Winter Logistics in deelname Royal FloraHolland Joint-Venture Floriway

Kruger begeleidt De Winter Logistics in deelname Royal FloraHolland Joint-Venture Floriway

Beschrijving

De Winter Logistics is een logistieke dienstverlener (voornamelijk sierteelt), opgericht in 1992 en in 28 jaar tijd uitgegroeid tot de leidende partij in Nederland met ca. €30 mln omzet. Mede door de focus op de sierteeltsector, de vele aandacht voor de ontwikkeling van netwerklogistiek en automatisering heeft De Winter Logistics zich ontwikkeld tot een toonaangevende Logistieke Service Provider in de sierteeltketen.

Royal FloraHolland is een coöperatie van kwekers en de grootste bloemenveiling ter wereld (ruim 90% van Nederlandse handel). Royal FloraHolland heeft als strategische pijler het verduurzamen en digitaliseren van de logistieke keten. Door het opzetten van deze joint-venture kan dit logistieke proces transparanter en efficiënter worden ingericht.

De Winter Logistics wordt geleid door algemeen directeuren Eric de Winter en Arnoud de Vries, die ook in de Joint Venture actief zullen blijven. Oprichter Ton de Winter blijft betrokken als adviseur. De huidige aandeelhouders van De Winter Logistics zullen een minderheidsbelang verkrijgen in Floriway, RFH een meerderheid.

"Begin 2020 zijn we, naar aanleiding van de strategische heroriëntatie van RFH, in gesprek geraakt met elkaar. Deze gesprekken hebben geleid tot de overtuiging dat er veel strategische raakvlakken waren om verder met elkaar in gesprek te gaan. Aan het begin van dit traject hebben we Kruger ingeschakeld om ons te adviseren en te begeleiden tijdens dit ingewikkelde traject".

Kruger Corporate Finance heeft de aandeelhouders begeleid in het volledige traject, van de oriënterende gesprekken tot aan signing van alle contracten.

Eric de Winter: "Kruger heeft veel werk uit handen genomen. Het team, Richelle Ros, Frank Leijendekker en Kees Lieve, heeft ons begeleid en onze belangen op een goede wijze vertegenwoordigd. We hebben het traject met Kruger als zeer prettig ervaren, een kundig team met uitstekende competenties om ons binnen alle fases te adviseren en te begeleiden".

De transactie werd juridisch begeleid door Windt Le Grandt Leeuwenburgh (Tessa Rozendal).

Kruger Corporate Finance
  • Steupelstraat 50

    3065 JE Rotterdam