Marktlink - Winparts

Marktlink - Winparts

Beschrijving

Auto-onderdelen webshop Winparts wordt overgenomen door Alliance Automotive Group (AAG). De dochteronderneming van de grootste automotive onderdelendistributeur ter wereld wordt hiermee de grootste in deze branche in de Europese markt. Met de bedrijfsovername wordt het bedrijf een speler in het wereldwijde online kanaal. ‘Juist daar valt de winst te behalen, voor beide partijen’, volgens Lennart Dekker.

Oprichter Ari van Essen valt zijn commerciële man bij: ‘Wij hebben Winparts, samen met het team, in 14 jaar opgebouwd tot marktleider in Nederland. Winparts had al de eerste stappen gezet naar buitenlandse markten, maar de overname biedt een unieke versnelling van deze activiteiten van het bedrijf. 

Synergievoordelen

De managing director van Alliance Automotive Group over de bedrijfsovername: ‘Wij hebben inderdaad recentelijk PartsPoint gelanceerd in Nederland en daarmee alles in huis om onze belangrijkste klant optimaal te servicen: de garagist'. Hij is zeer tevreden over de bedrijfsovername, dit is een goede stap in het strategisch uitbreiden van de onderneming. 

Aan beide kanten van de bedrijfsovernamame ziet men synergievoordelen. Winparts is gespecialiseerd in de online customer experience van de klant. AAG kan hier nog stappen in maken en kan hierdoor versneld groeien, een win-win situatie. 

Krachtenbundeling

Lennar Dekker zegt verder over de bedrijfsovername: ‘De eerste winst is zeker onze kennis van de online klant. Die kennis kan PartsPoint nu aanwenden om hun klanten, de garagisten, beter te helpen'. Winparst krijgt op hun beurt een veel sterkere positie in de markt en kan acteren met veel meer (werk)kapitaal. 

De klanten merken in eerste instantie niets van de overname. Er wordt zorgvuldig de tijd genomen om een strategie op te zetten en de synergie te benutten met beide merknamen. 

Quote door adviseur

Juist daar valt de winst te behalen, voor beide partijen

Marktlink
 • Zernikelaan 22

  9351 VA Leek

 • + toon alle adressen

 • De Boelelaan 28

  1083 HJ Amsterdam

 • Kampenringweg 45

  2803 PE Gouda

 • Europalaan 8-12

  5232 BC Den Bosch

 • Wismarstraat 1

  7418 BN Deventer