Talentsconnect AG ontvangt groeifinanciering van Pride Capital Partners

Beschrijving

Recruitment tech company Talentsconnect, gevestigd in Keulen, trekt mezzaninelening van meerdere miljoenen euro aan bij Pride Capital Partners ter financiering van de ambitieuze groeiplannen. Deze vorm van financiering zorgt verzekert de ondernemende onafhankelijkheid en zorgt voor een versnelling van de huidige double-digit groei.

Tegelijkertijd hebben de huidige aandeelhouders eveneens een miljoenenbedrag geïnvesteerd. Talentsconnect heeft een brede klantenportfolio van 250 grootzakelijke en MKB-bedrijven zoals bijvoorbeeld E.ON, Deutsche Börse, Covestro en Siemens.

Tekort aan gekwalificeerd personeel

Talentsconnect is de leidende leverancier van recruiting SaaS software. De onderneming werkt onafhankelijk en heeft een sterke groei laten zien sinds 2019 zonder externe financiering. Het kernproduct is “JobShop”, dat de carrière omgeving van de klant uittekent en dit tegelijkertijd transformeert in een centrale, data gedreven job marketing platform. Een speciale toepassing van de software is de direct-to-talent approach, die, net als JobShop, met e-commerce logica werkt. De data inzichten uit de carrière omgeving worden gecombineerd met succesvolle functies van moderne online stores met hetzelfde eenvoudige doel: het online werven van mensen door goede aanbiedingen en banen.

Met name in tijden van een tekort aan gekwalificeerd personeel en de huidige marktomstandigheden, wordt actief recruitment steeds meer een onderdeel van groei en succes voor bedrijven. Dit geldt zowel voor start-ups, MKB ondernemingen en grootzakelijke bedrijven. Daarnaast is dit essentiële bedrijfsonderdeel niet in handen van de onderneming zelf, maar in die van tussenpersonen zoals headhunters of digitale job boards. De directe verbindingen met talent aan de ene kant en een goed inzicht in de marketingactiviteiten van het eigen personeel ontbreekt; en daarmee mist iedere voorwaarde voor een succesvol lange termijn recruitment strategie. In dit gat is Talentsconnect gesprongen: een direct-to-talent benadering met als doel het democratiseren van het wervingsproces en ondernemingen de mogelijkheid bieden zelf de controle te behouden.

Talentsconnect zal vooral investeren in de transformatie van het groeimodel: van pure sales naar meer productgedreven groei. Naast het ontwikkelen van een self-service product, wordt ook geïnvesteerd in de uitrol van een partnernetwerk en een verviervoudiging van de klantenportfolio in 2023 door de focus te verbreden naar MKB en kleinere ondernemingen. De basis ligt voor verdere toekomstige internationalisatie.

Met Pride Capital Partners wordt Talentsconnect ondersteund door een financiële partner gespecialiseerd in de software en ICT-industrie, die reeds meerdere bedrijven in het verleden een ‘boost’ heeft gegeven om groeiplannen te realiseren.

Mezzaninefinanciering voor Talentsconnect

'Wij zijn overtuigd dat recruiters alleen behulp van intelligente technologie in staat zijn het overzicht te behouden en uitstekend werk te leveren in een competitieve omgeving. Onze missie het voor ondernemingen en recruiters mogelijk te maken om talent succesvol te vinden, te bereiken en te winnen, in een data gedreven, transparante en vooral onafhankelijke manier. Teneinde onze ambitieuze plannen te realiseren en tegelijkertijd onze ondernemende onafhankelijkheid te waarborgen, hebben wij gekozen voor mezzanine financiering in deze groeifase. Met Pride Capital Partners hebben we een partner aan boord die net zo gelooft in ons succes als wijzelf', aldus Robin Sudermann, CEO en oprichter Talentsconnect.

Lars van ’t Hoenderdaal (Managing partner Pride Capital Partners) voegt toe: 'De klantportfolio is indrukwekkend, het ambitieuze team heeft een duidelijke visie en een schaalbaar business model. De groeistrategie past goed in onze ambitie en ervaringen met andere portfoliobedrijven. Talentsconnect een perfect voorbeeld van een portfolio company en wij kijken ernaar uit gezamenlijk de dynamische wereld van de recruiters te veranderen.'

Pride Capital Partners
  • Noorderakerweg 82

    1069 LW Amsterdam