Pride Capital Partners investeert in groei van Architrave

Beschrijving

Architrave heeft Pride Capital Partners als nieuwe investeerder aangetrokken. Architrave is een leidende speler in de markt voor property tech (PropTech) software, opgericht in 2013 en gevestigd in Berlijn.

De onderneming heeft een schaalbaar businessmodel, groeiende recurring omzet en is actief in een stabiel business-segment. De financiering wordt aangewend voor het realiseren van verdere groei en internationalisatie. De hoogte van de investering wordt niet bekend gemaakt.

Lars van ’t Hoenderdaal (managing partner Pride Capital Partners): 'Architrave is een leidende softwareonderneming in de markt van Life Cyle Data Room en Document Processing software. Het doel is samen met management de software op een schaalbare wijze verder uit te rollen in de vastgoedwereld in Duitsland en VK. Deze groeistrategie past goed in onze ambitie en ervaring met andere portfolio ondernemingen. Als financiële partner met sterke buy&build expertise willen wij Architrave ondersteunen in de groei door middel van het acquireren van één of meerdere overnamekandidaten.'

Maurice Grassau, oprichter en CEO Architrave: 'De vraag naar geordende vastgoeddocumentatie en geautomatiseerde processen voor management is sterk toegenomen. 2021 was het beste jaar sinds de oprichting van de onderneming. Onze producten en diensten ontwikkelen zich tot de industriestandaard. Wij gebruiken dit momentum om onze groeiambities in te vullen. Boven aan de agenda staan internationalisatie en groei door middel van strategische overnames. Pride Capital Partners heeft uitgebreide ervaring en een uitstekend netwerk en is daarmee de ideale partner om dit groeipad met ons ter doorlopen.'

De financiering van Pride Capital Partners stelt Architrave instaat de ambitieuze groeistrategie te continueren zonder verwatering voor de huidige aandeelhouders. Door de samenwerking met Pride Capital Partners verkrijgt Architrave support om lokale aanwezigheid in de VK te vergroten.

Pride Capital Partners
  • Noorderakerweg 82

    1069 LW Amsterdam