Pride Capital Partners investeert in de buy-and-build strategie van GBC Gruppe

Beschrijving

Pride Capital Partners ondersteunt GBC Gruppe bij het uitvoeren van haar buy-and-build strategie. Samen met het ervaren managementteam, de twee oprichters van GBC, Pascal Bechtel en Tobias Geisinger, is het doel GBC Gruppe uit te bouwen tot een IT Services groep met een leidende rol in de DACH-regio.

Beide oprichters hebben reeds een succesvolle buy-and-build strategie uitgevoerd in de gezondheidszorg, en een onderneming gebouwd van 650 FTE verspreid over 12 kantoren.

In 2020 heeft GBC haar eerste overname gedaan: intellecom GmbH. Intellecom is een Microsoft Gold Partner bestaande uit 30 FTE, en levert managed services en projecten omtrent het Microsoft platform. Daarnaast biedt de onderneming integratiediensten van applicaties in bestaande IT- infrastructuren van klanten. Intellecom zal een substantieel onderdeel vormen van de groep met een specifieke focus op Modern Work en Managed Services.

Consolidatieslag in de IT-diensten markt

De laatste jaren wordt de IT-diensten markt gekenmerkt door een voortdurende consolidatieslag. Veel IT-dienstverleners zijn opgericht in de jaren 80 en 90. Oprichter-eigenaren bereiken vaak de pensioengerechtigde leeftijd en wensen een deel van de waarde veilig te stellen. Daarnaast wordt het steeds moeilijker voor kleine IT-ondernemingen aan de groeiende vraag van de klant te voldoen.

IT-dienstverlening is namelijk complexer en uitdagender geworden met de digitaliseringstrends van de afgelopen jaren. Diensten omtrent Cloud, moderne werkplekken, IoT, analytics en cybersecurity worden steeds vaker gevraagd door klanten. Het bundelen van krachten van meerdere kleine IT- dienstverleners biedt een oplossing voor de ondernemer om aan de stijgende vraag te kunnen blijven voldoen.

Buy-and-build strategie

De investering van Pride Capital Partners stelt GBC in staat de leidende IT-service onderneming in de DACH-regio te worden. GBC zal zich voornamelijk richten op waardecreatie voor haar klanten. De combinatie van de sterke pijplijn van de onderneming en de ervaring van het managementteam in het uitrollen van een succesvolle buy-and-build strategie maakt dat Pride Capital Partners overtuigd is dat de toekomstige samenwerking succesvol wordt.

Pascal Bechtel, co-founder GBC: 'Pride Capital Partners heeft mij bovenal overtuigd van de toegevoegde waarde die zij kunnen leveren in de uitvoering van onze buy-and-build strategie. Daarnaast snappen zij ons als ondernemers, gegeven hun expertise in Software en IT op internationaal vlak. Voor ons is Pride Capital Partners de partner met de juiste kennis en ervaring om onze plannen tot een succes te leiden.'

Lars van ’t Hoenderdaal, Managing Partner Pride Capital Partners: 'De oprichters van GBC, Pascal en Tobias, hebben ons overtuigd met hun visie een toonaangevende groep ICT ondernemingen op te bouwen. Onze ervaring met eerdere buy & build strategieën in combinatie met de toewijding en duidelijke visie van de oprichters vormt de basis voor een succesvolle samenwerking. We kijken uit naar de vervolgstappen met GBC.'

Pride Capital Partners
  • Noorderakerweg 82

    1069 LW Amsterdam