Matrixian Group haalt € 2M investering op bij nieuwe strategische partner Pride Capital Partners

Beschrijving

Pride Capital Partners investeert 2 miljoen euro in Matrixian Group, een groep data- en technologiebedrijven die gespecialiseerd zijn in het locatie intelligent maken van organisaties wereldwijd. De investering van Pride Capital Partners wordt ingezet om schaalbare groei te realiseren. Daarnaast zullen Matrixian Group en Pride Capital Partners samen op zoek gaan naar strategische overnames.

Matrixian Group kent haar wortels in Data Science. Ze houdt zich sinds 2016 bezig met het analyseren en interpreteren van grote hoeveelheden locatiedata en het bouwen van voorspellingsmodellen. Door de toevoeging van innovatieve technologie komt ze tot unieke inzichten en tools waarmee ze ruimtelijke vraagstukken oplost en nieuwe dimensies toevoegt aan de fysieke omgeving. Dit vertaalt zich bijvoorbeeld in het in kaart brengen van (potentiële) vastgoedinvesteringen, het verhogen van klantbereik op lokaal niveau en het visualiseren van 3Dobjecten in de fysieke ruimte.

Het combineren van locatiedata en technologie resulteert in bruikbare inzichten van klanten. Overheden en toonaangevende (internationale) bedrijven, zoals HERE Technologies, PostNL, Coolblue en Banco de España maken hier met succes gebruik van. De toepassingen zijn uiteenlopend: van datagedreven vastgoedwaardering tot haalbaarheidsanalyses en het lokaliseren van klanten (Know Your Customer-processen).

Matrixian Group heeft de continue investeringen in haar data en technologie weten te vertalen naar sterke en winstgevende groei. Naast organische groei heeft de onderneming zich in de laatste twee jaar uitgebouwd middels de acquisitie van Drimble en Layers. Drimble heeft als Nederlands grootste lokale nieuwsaggregatie-website een mooie bijdrage geleverd aan de enorme databases van Matrixian Group. Door de overname van Layers, specialist in Augmented Reality, Virtual Reality en Mixed Reality, zijn de datavisualisaties nóg impactvoller geworden.

Matrixian Group is klaar voor verdere opschaling en door middel van de juiste investeringen kunnen groeikansen in de markt optimaal worden benut. Pride Capital Partners gaat Matrixian Group zowel op financieel als strategisch gebied helpen om de onderneming uit te bouwen tot dé specialist in het locatie intelligent maken van organisaties wereldwijd.

Luke Liplijn – Oprichter en CEO bij Matrixian Group:

“Wij geloven in de kracht van locatie. Wat mensen in de echte wereld ervaren en de plaatsen waar ze naartoe gaan, zijn krachtige weerspiegelingen van wie ze zijn en waar ze om geven. Door de voortdurende digitalisering en globalisering ontstaat er meer en meer behoefte aan deze kennis. De ‘Science of Where’ noemen we dat.

Het is mijn visie om Matrixian Group uit te bouwen tot het wereldwijde nummer 1 locatiegedreven technologiebedrijf. We zien in Pride Capital een krachtige partner die ons enerzijds gaat helpen bestaande productlijnen te internationaliseren en anderzijds onze buy and build strategie te ondersteunen.”

Lars van ’t Hoenderdaal – Managing Partner bij Pride Capital Partners:

“Matrixian Group heeft in de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in haar toonaangevende locatieanalyse platform. Door sterk te groeien, veel te investeren en tegelijkertijd winstgevendheid te verbeteren, bevindt het bedrijf zich in de ideale uitgangspositie om uit te groeien tot een toonaangevende wereldspeler. Wij zijn onder de indruk van de schaalbaarheid en het sterke managementteam en kijken ernaar uit om Matrixian Group actief te ondersteunen bij de verdere groeiplannen.”

Pride Capital Partners
  • Noorderakerweg 82

    1069 LW Amsterdam