Pride Capital Partners support Arcus IT met de overname van DIFFERIT

Pride Capital Partners support Arcus IT met de overname van DIFFERIT

Beschrijving

Managed service provider Arcus IT, met acht vestigingen verspreid over Nederland, heeft DIFFERIT uit Hengelo overgenomen. DIFFERIT is een gecertificeerd AFAS-implementatiepartner. Door de overname versterkt Arcus IT haar geografische spreiding in Nederland, verwerft Arcus IT een sterkere positie in meerdere verticals en groeit de onderneming naar > 200 werknemers.

Pride Capital Partners heeft in mei 2020 een mezzaninelening verstrekt aan Arcus IT ter financiering van de buy and build strategie. Sindsdien heeft Arcus IT 5 overnames gedaan, waaronder Itass, ICTaurus, Phylax ICT en Syson Automatisering.

DIFFERIT is gecertificeerd AFAS-partner en ondersteunt haar klanten in de volle breedte als het gaat om de bedrijfssoftware: van advies en implementatie tot gebruikerstrainingen en optimalisatie. De ervaren organisatie heeft zich met name gespecialiseerd in de begeleiding van organisaties uit de accountancy, cultuur, zorg, zakelijke dienstverlening, handel en productie. De overname stelt Arcus IT in staat om haar klanten, naast de ondersteuning op het gebied van infrastructuur en technisch applicatiebeheer, voortaan ook van dienst te zijn op het functionele niveau rondom hun bedrijfsprocessen. Daarmee is deze overname een logische stap in de verdere ontwikkeling van de dienstverlening en toegevoegde waarde die Arcus IT biedt. 

Buy and build-strategie  

Sinds de oprichting heeft Arcus IT reeds 10 strategische overnames succesvol afgerond en werkt de onderneming aan verdere groei door het toevoegen van nieuwe ondernemingen aan de groep. In de acquisitiestrategie ligt de focus op ondernemingen die in een specifieke vertical actief zijn of die waarde kunnen toevoegen door middel van geografische expansie, zodat Arcus IT een landelijke dekking kan realiseren. 

Over Pride Capital Partners  

Pride Capital Partners is een gespecialiseerde private debt onderneming die in winstgevende en groeiende ondernemingen in de software en IT markt investeert. Door private debt en equity instrumenten flexibel te combineren kan Pride Capital Partners software en IT ondernemers met maatwerk helpen om vervolgstappen te realiseren. Typische scenario’s zijn groei, overnames en management buy-out (MBO) transacties. De focus ligt op de Benelux en DACH regio. Pride Capital Partners heeft kantoren in Amsterdam, Keulen en Frankfurt.

De funding van Pride Capital Partners wordt verzorgd door haar eigen aandeelhouders, alsmede vermogende particulieren, family offices en (voormalige) ondernemers. De portfolio bestaat onder meer uit The Valley, Fairbanks, Bright River, Netaxis, Arcus IT en DACH ondernemingen eKomi, Kendox, moveXM en Link11. 

Pride Capital Partners
  • Noorderakerweg 82

    1069 LW Amsterdam