Raeth begeleidt Petgamma naar strategische samenwerking

Beschrijving

Betreft de verkoop van een meerderheidsbelang aan een strategische online retailer. Reath heeft de verkoper begeleid in dit traject.

De ondernemer benaderde ons met de vraag om zijn onderneming volledig te verkopen. Gedurende het gesprek kwamen we er met elkaar achter dat hij niet volledige wilde verkopen, maar vooral weer in zijn kracht wilde komen te staan. Op dat moment is de optie van een pre-exit op tafel gekomen, wat precies paste bij de wens van de ondernemer.

Petgamma is een e-commerce onderneming met de focus op veterinaire diervoeding, welke primair via platforms actief is. Petgamma is gevestigd in België.

De ondernemer achter Petgamma heeft zijn onderneming vanaf 2014 vanuit een zolderkamer opgebouwd tot een internationaal florerende onderneming met distributie naar meerdere landen binnen de EU. Om de volgende groeifase organisatorisch te faciliteren, was de ondernemer op zoek naar een strategisch partner die hier expertise aan kan toevoegen. Na een intensieve zoektocht is deze partner gevonden in een gerenommeerde online retailer die samen met de verkoper deze fase in wil gaan, met als doel de onderneming op termijn volledig over te nemen.

Verkoper profiteert hierdoor mee van de volgende groeifase, waar hij zelf aan bijdraagt, terwijl hij meelift op de organisatie en structuur van de Koper.

Raeth
  • Dokter Stolteweg 7

    8025 AV Zwolle