RSM Corporate Finance begeleidt Qubiqs en JD Energy Systems

Beschrijving

RSM feliciteert de aandeelhouders en alle betrokkenen met deze mooie deal! Per november 2023 zullen Qubiqs en JD Energy Systems starten met een strategische samenwerking, waarbij twee investeringsmaatschappijen zullen toetreden als aandeelhouder en de directies van beide bedrijven worden samengevoegd. 

Qubiqs en JD Energy Systems zijn beide gespecialiseerd in het aanbieden van duurzaamheidsoplossingen voor woningen en gebouwen op zowel de particuliere als de zakelijke markt. De bedrijven hebben allebei hun eigen specialisme en beide merken blijven onafhankelijk van elkaar bestaan. De groep gaat zich focussen op het aanbieden van geïntegreerde oplossingen voor haar klanten. 

De Corporate Finance-adviseurs van RSM hebben de aandeelhouders van Qubiqs gedurende het hele verkoopproces bijgestaan: van het voorbereiden van de transactie, het benaderen van potentiële kopers tot het voeren van onderhandelingen, doorlopen van het due diligence en overeenkomen van de transactiedocumentatie. De transactie kwam tot stand in samenwerking met de advocaten van Treble. 

Qubiqs

Qubiqs, opgericht in 2019 en gevestigd in Neerkant en Lochristi (BE), is een jong en hard groeiend bedrijf dat zich richt op het verbeteren van het wooncomfort voor haar opdrachtgevers middels isolatie en airco/warmtepomp oplossingen. De isolatie werkzaamheden zijn gericht op spouwmuurisolatie, dakisolatie en (tussen)vloerisolatie en met de airco/warmtepomp activiteiten richt Qubiqs zich vooral op energie efficiënte totaaloplossingen. Qubiqs bedient zowel de particuliere als zakelijke opdrachtgever en focust met name op de renovatiemarkt. Airco/warmtepomp oplossingen worden ook aangeboden voor de nieuwbouwmarkt. Met vestigingen in het zuiden van Nederland en in België bedient de onderneming de Nederlandse en Vlaamse markt. 

JD Energy Systems

JD Energy Systems, opgericht in 2019 en gevestigd in Asten, is gespecialiseerd in de levering en installatie van zonnepanelen. Daarnaast levert de onderneming een groot assortiment aan omvormers, laadpalen, accu’s en batterijen. De onderneming adviseert klanten bij het kiezen van de juiste oplossingen passend bij hun persoonlijke situatie en streeft naar een optimaal rendement voor elke klant. De producten worden geleverd en geïnstalleerd door eigen installateurs. JD Energy Systems levert zowel aan particuliere klanten als aan zakelijke klanten en heeft als missie om de energietransitie voor iedereen toegankelijk en bereikbaar te maken. 

 

RSM Corporate Finance
  • Mt. Lincolnweg 40

    1033 SN Amsterdam

  • + toon alle adressen

  • Parklaan 34

    5613 BE Eindhoven

  • Oorsprongpark 12

    3581 ET Utrecht