Sophista Fusies & Overnames - Brouwerij ‘t IJ

Beschrijving

Brouwerij ’t IJ uit Amsterdam is een pionier als het gaat om ambachtelijke bieren. Sinds 1983 is het een begrip in de regio met speciaalbieren als Zatte, Natte, IJwit en Paasei. Sindsdien is de onderneming op eigen kracht jaar op jaar gegroeid. Vanwege de snelle toename van de vraag in de markt van speciaalbieren liepen de Amsterdamse brouwers tegen de grenzen van hun productiecapaciteit aan. Om het ongefilterde, ongepasteuriseerde en kwalitatief hoogstaande IJbier te kunnen laten excelleren moesten strategische keuzes worden gemaakt.

Dit resulteerde in een samenwerking met Duvel Moortgat uit Puurs in België. Het familiebedrijf Duvel Moortgat, in 2013 van de beurs gehaald door Michel Moortgat, zag in Brouwerij ’t IJ een uitstekende kans om haar positie in de Nederlandse markt te versterken, waarna de groei ook internationaal kan toenemen.

Sophista heeft de aandeelhouders van Brouwerij ’t IJ begeleid bij de gedeeltelijke verkoop van de onderneming. De werkzaamheden bestonden naast de algehele procesbegeleiding gedurende het gehele traject uit het opstellen en modelleren van de ondernemingswaardering en het opstellen van de verkoopmarketing. Daarnaast heeft Sophista in nauwe samenwerking met de aandeelhouders het onderhandelingstraject vorm gegeven, geadviseerd tijdens het boekenonderzoek en is de begeleiding bij het opstellen van de transactiedocumentatie verzorgd.

Sophista Fusies & Overnames
  • Arcadialaan 32CD, Toren A 8e etage

    1813 KN Alkmaar