Sophista Fusies & Overnames - Smitsair en Smitsair-JETsystemen

Sophista Fusies & Overnames - Smitsair en Smitsair-JETsystemen

Beschrijving

Sophista heeft de succesvolle verkoop begeleid van de Smitsair ondernemingen uit Uithoorn aan Schako Group uit Zwitserland. 

Smitsair, opgericht in 1917, is met circa 50 medewerkers gespecialiseerd in het op maat ontwerpen en fabriceren van producten ten behoeve van de ventilatie- en klimaattechniek. Daarnaast ontwerpen ze projectmatig klantspecifieke luchtverdeelsystemen. Schako Group houdt zich al ruim 90 jaar bezig met lucht en is specialist in individuele oplossingen voor in gebouwen met commercieel en openbaar gebruik. Met de verkoop aan Schako kan het potentieel van de Smitsair bedrijven verder benut worden. Daarbij zorgt de wisselwerking tussen de Schako bedrijven ervoor dat Smitsair een breder productgramma en uitgebreidere dienstverlening kan bieden.  

Sophista heeft de aandeelhouder en bestuurder bijgestaan in het gehele traject tot closing, welke naast de algehele procesbegeleiding o.a. bestond uit waardering, opstellen verkoopdocumentatie en zoeken naar geschikte overnamepartijen. Dat na een intensief traject gekozen is voor Schako Groep geeft Smitsair de groeikansen die ze voor ogen hebben, zowel nationaal als internationaal. 

Sophista Fusies & Overnames
  • Arcadialaan 32CD, Toren A 8e etage

    1813 KN Alkmaar