Het afwegen van verschillende belangen van twee eigenaren om tot een succesvolle bedrijfsovername te komen

Het afwegen van verschillende belangen van twee eigenaren om tot een succesvolle bedrijfsovername te komen

Beschrijving

Addy en Marty zijn experts op het gebied van innovatieve telecomoplossingen. Met hun technologieoplossing Anyroute integreren zij vaste zakelijke telefonie in Microsoft Teams. Hierdoor kunnen gebruikers van de Anyroute oplossing altijd en overal bellen met hun vaste zakelijke toestel vanuit Microsoft Teams, zonder dat daarvoor extra software geïnstalleerd moet worden of ouderwetse hardware benodigd is.

Een jonge, maar succesvolle onderneming

Anyroute verkoopt hun innovatieve telefonieoplossing via zakelijke ICT- en telefonieaanbieders aan ondernemingen, van klein tot groot. Ondanks het grote kennisniveau van eigenaren Addy en Marty en hun jarenlange ervaring binnen de telecomsector, is Anyroute een jonge onderneming. De ontwikkelde telefonieoplossing is op het moment van de verkooptransactie ongeveer 1 jaar op de markt en dus moesten de investeringen nog worden terugverdiend. Ondanks de jonge leeftijd van de onderneming werden Addy en Marty door een van hun afnemers gevraagd om hun onderneming te verkopen, aangezien deze afnemer dusdanig veel toekomst zag in de gecreëerde oplossing.

Hoe individuele belangen leidden tot een gezamenlijk besluit om te verkopen

Aan deze overnamemogelijkheid lag ook een lastig dilemma ten grondslag, de ene eigenaar wilde namelijk wel actief blijven met de gecreëerde oplossing en de andere eigenaar niet.

Take 5 helpt je verder

Henk de Jong van Take 5 heeft er met zijn juridische kennis en kennis over bedrijfsovernames voor gezorgd dat Marty en Addy de onderneming hebben kunnen verkopen, waarbij dit ook juridisch goed is geregeld en vastgelegd.

“Met aandacht voor beide belangen, waarbij beide partijen ook echt een goed gevoel over hebben gehouden aan de verkoop. We hebben goed gekeken naar het overnamebod en ik geluisterd naar de persoonlijke wensen en voorkeuren van beide eigenaren.” zegt Henk de Jo

Quote door adviseur

“Rondom zo’n overnamebod spelen natuurlijk altijd individuele belangen mee, naast het belang van onze gezamenlijke onderneming. Maar het is ook erg belangrijk een balans te vinden tussen al die belangen, je wil namelijk ook serieus kijken naar de mogelijkheden van de verkoop. Take 5 heeft ons hierbij geholpen. Ondanks ons verschil van mening en onze verschillende belangen bij de transactie, heeft Take 5 ervoor gezorgd dat wij de onderneming hebben kunnen verkopen. Hierbij is mijn compagnon Marty blijven werken voor de nieuwe eigenaar van Anyroute. Ikzelf ben verder gegaan met mijn eigen consultancy-diensten voor specifieke telecomoplossingen.”