Faciliteren van perfecte match tussen Sucom, Inofec en de ideale overnamepartij

Faciliteren van perfecte match tussen Sucom, Inofec en de ideale overnamepartij

Beschrijving

Inofec is een familiebedrijf met meer dan 35 jaar ervaring in het inrichten van bedrijven, scholen en overheidsinstanties en onderdeel van een privé-investeerder. Bij Inofec staat vanaf de oprichting de klant centraal, of het nu gaat om een complete projectinrichting of een webwinkel levering van een losse kast of stoel. Take 5 heeft Inofec mogen helpen bij de aankoopbegeleiding van een bedrijf.

De uitgebreide dienstverlening van Inofec

In 1986 is Inofec opgericht en gevestigd in Roosendaal, waar meer dan 40 enthousiaste en gemotiveerde medewerkers dagelijks werken om een hoge klanttevredenheid te waarborgen. De ruime showroom van Inofec biedt een overzicht van alle productlijnen, inclusief de Inofec huislijn, om alle mogelijke opties te laten zien. Daarnaast biedt Inofec een breed scala aan diensten, waaronder de terugname en wederverkoop van gebruikte meubels via Inofec Duurzaam, volledige 3D-werkplekontwerp, snelle levering uit eigen voorraad en professionele montage en installatie door eigen monteurs. Vanwege deze uitgebreide dienstverlening heeft Inofec zichzelf bewezen als een goede leverancier voor veel bedrijven en instellingen.

Sucom: Een dynamische investeringsholding in de interieurbranche

Inofec maakt deel uit van Sucom, een privé-investeringsbedrijf dat is ontstaan uit Inofec. Sucom bezit meerdere bedrijven in de interieurbranche, waaronder Dutchcreen en Meubelfabriek De Valk. Met de pay-off “ruimte voor groei” is Sucom geïnteresseerd in ondernemingen die complementair zijn op de bestaande bedrijven binnen de holding.

"Inofec is momenteel voornamelijk gespecialiseerd in de levering van los kantoormeubilair, maar is minder actief op het gebied van vaste kantoormeubilairoplossingen, zoals receptiebalies, keukenblokken en maatwerk kastenwanden. Het bedrijf heeft echter de ambitie uitgesproken om strategisch te groeien en haar activiteiten uit te breiden, zodat ze haar klanten meer complete oplossingen kan bieden. Deze groei is met name gericht op het verbreden van het aanbod in de keten, ofwel door zich te richten op projectontwikkeling aan de voorkant of door het aanbieden van maatwerk interieuroplossingen. Op die manier wil Inofec haar klanten volledig ontzorgen bij een compleet interieurproject." Aldus Henk.

Het vinden van de perfecte match voor Sucom en Inofec

Take 5 heeft Sucom en het team van Inofec begeleid bij het vinden van een geschikte partij die voldoet aan de criteria van Inofec, het voeren van onderhandelingen met potentiële partijen en het afhandelen van de juridische aspecten van de transactie. Het was met name van cruciaal belang voor Sucom en Inofec om een perfecte match te vinden, waarbij het karakter van de potentiële overnamepartij (ervaring in de relevante sector, betrouwbaarheid, kwaliteit, no-nonsense mentaliteit, eerlijkheid en platte organisatiestructuur) en de locatie (hetzelfde werkgebied, zodat de nodige aandacht na de overname goed kon worden gegarandeerd) erg belangrijk waren. “Die zoektocht was cruciaal en heeft best wat tijd gekost, maar daardoor zijn we wel op een perfecte match uitgekomen," zegt Henk.

Visker Interieurbouw

Visker Interieurbouw is al meer dan 30 jaar actief als interieurbouwer en biedt diverse bedrijfsmeubilair oplossingen in alle soorten en maten. Het bedrijf heeft een team van meer dan 30 vakbekwame specialisten. Vele klanten hebben al ervaren dat Visker Interieurbouw een betrouwbare partner is in de bouwsector. Wat Visker onderscheidt, is het vroegtijdig meedenken met de klant, architect en/of eindgebruiker. Naast bedrijfsmeubilair produceert het bedrijf ook op maat gemaakte keukens/pantry's en fijn timmerwerk zoals trappen, trapbekleding, wandbekleding, podia, tribunes en raam- of deurafwerking. De klantenkring van Visker bestaat uit aannemers, bouwmanagementbureaus, architectenbureaus, projectinrichters en diverse andere bedrijven, die ons regelmatig inschakelen voor projecten in onder andere kantoren, onderwijsinstellingen en zorginstellingen.

Inofec ziet aanzienlijke synergievoordelen door het aanbieden van zowel losse als vaste meubels en ziet met name mogelijkheden voor uitbreiding van diensten op het gebied van totaalinrichting door de overname van Visker. "Visker voldeed aan al onze zoekcriteria en vormt als het ware een perfecte match," aldus Bert Bakkeren. Take 5 heeft een bemiddelende en faciliterende rol gespeeld tijdens de complexere fases van het proces, waarbij zij optraden als tussenpersoon tussen de koper en verkoper. "We zijn dankbaar dat ze deze rol voor ons hebben vervuld."

Quote door adviseur

Take 5 heeft een bemiddelende en faciliterende rol gespeeld tijdens de complexere fases van het proces, waarbij zij optraden als tussenpersoon tussen de koper en verkoper. We zijn dankbaar dat ze deze rol voor ons hebben vervuld.