Van Oers Corporate Finance begeleidt Bas Group bij de verkoop aan Raben Group

Beschrijving

Bas Group is een allround logistiek dienstverlener. Een familiebedrijf opgericht in 1986 en sterk in opslag, transport en distributie van goederen die extra zorg vragen. Bas Group werkt middels persoonlijke service, vernieuwende oplossingen en duurzame dienstverlening. De onderneming is sinds haar oprichting specialist in vervoer naar Zuid-Europa en pionier in multimodaal transport, onder meer met behulp van haar strategische Italiaanse vestiging.

Overname

Volgens CEO Lorenzo Bas zal de logistieke sector de komende jaren behoorlijk veranderen waardoor kansen maar ook bedreigingen ontstaan. De familie Bas was hierdoor op een kruispunt beland: zelfstandig groeien of aansluiting vinden bij een (grotere) logistiek dienstverlener. Door de verkoop aan de Raben Group wordt de Bas Group minder kwetsbaar voor externe invloeden.

Het familiebedrijf Raben Group bestaat inmiddels ruim negentig jaar en is met circa honderdvijftig locaties actief in dertien landen. Door de overname van Bas Group vergroot Raben met name haar positie in Nederland en Zuidwest Europa.

Rol Van Oers Corporate Finance

Van Oers Corporate Finance heeft Bas Group mogen begeleiden gedurende het volledige overnametraject. Van het opstellen van het informatiememorandum, het benaderen van potentiele overnamekandidaten, de onderhandelingen, het boekenonderzoek tot het opstellen van de overnamecontracten.