Van Oers Corporate Finance begeleidt MACH Technology Group bij de verkoop van een meerderheidsbelang aan Nordian Capital Partners

Beschrijving

MACH Technology Group is ontstaan door het samengaan van CDS Electronics, HEAD Electronics, Azteco Electronics en MUCO Technologies. Met ruim 250 medewerkers biedt MACH Technology Group haar klanten de sterke combinatie van ontwikkeling en productie van industriële elektronica. In de digitaliserende wereld is deze markt sterk in ontwikkeling en groeit hard. De behoefte aan intelligentie en connectiviteit in alle mogelijke apparaten en machines neemt hard toe.

Ontwikkelpartner

MACH Technology Group onderhoudt zeer langdurige relaties met haar klanten en treedt met grote regelmaat als ontwikkelpartner op. De verschillende entiteiten afzonderlijk zijn al vele decennia bekend op de markt. Door de combinatie van ontwikkeling, productie en lifecycle management worden klanten volledig ontzorgd. Met circa 45 ontwikkelaars van hardware en embedded software beschikt MACH Technology Group over een brede kennisbasis.

Er is jarenlange ervaring en diepgaande kennis op het gebied van motorsturingen, Internet of Things, draadloze RF toepassingen, Lora, Bluetooth, WiFi, LTE, antenne design, Low power, batterijmanagement, machinebesturingen, sensortechniek en maar. De productie vindt plaats in Katwijk en Rotterdam. Door de beschikking over twee uitwisselbare productielocaties kan MACH Technology Group haar klanten met dual sourcing maximale continuïteit bieden.

Financiële slagkracht

Het doel voor de komende jaren is om middels autonome groei en overnames door te groeien. Met de komst van Nordian ontstaat de financiële slagkracht en de professionele support om de groei-ambities en verdere professionalisering versneld te kunnen verwezenlijken.

Rol Van Oers Corporate Finance

MACH Technology Group is sinds 2016 klant bij Van Oers Corporate Finance. Daarbij heeft Van Oers Corporate Finance Willem Kok bijgestaan bij het onderzoeken van diverse aankooptrajecten, financierings- en waarderingsvraagstukken.

Van Oers Corporate Finance heeft MACH Technology Group mogen begeleiden gedurende het volledige overnametraject.