Business in agrarische productie/verwerking

Voorkeur voor Afrika; Ethiopië


Beschrijving

Mijn voorkeur gaat uit naar bedrijven en/of investeerders in de agribusiness sector; producerend en/of verwerkend. Bedrijven die op zoek zijn naar groeikansen en/of productie (verplaatsing) en/of sourcing van ingrediënten naar Afrika met een voorkeur voor Ethiopië. Bedrijven of investeerders die kansen zien en die op zoek zijn naar een business partner met lokale kennis en contacten, die permanent ‘on the ground’ aanwezig is om de operatie als mede eigenaar te managen.

Concrete voorbeelden :

  • Productiebedrijf van groenten voor export; Nederlandse handelsbedrijven die (een gedeelte) van hun aanvoer in eigen hand willen hebben.
  • Een nucleus farm van 50 hectare productie met outgrowers die begeleid worden en ook producten aanleveren.
  • Een sourcings fabriek waar avocado olie uit lokaal ingekochte avocado’s (of andersoortige producten) gehaald word.
  • Zaadproductie bedrijf voor groenten of ornamentals.
  • Bedrijven die hun leverseizoen in Europa willen verlengen, dan wel jaarrond product aan willen kunnen bieden.

Business
De business moet export gerelateerd zijn. Import is lastig ivm structureel tekort aan buitenlandse valuta, tenzij er harde valuta geïnt worden door export. Qua sector is de voorkeur agribusiness gerelateerd, maar ik sta ook open voor andere business.

Eigen vermogen
Beschikbaar in te brengen eigen vermogen bedraagt € 100.000- € 200.000.

Over Ethiopie:

  • Overheid zet vol in op 2 sectoren: Grootschalige productie van textiel en agrarische productie. Beiden gericht op export, om het tekort aan harde valuta te beperken en de enorme bevolking werkgelegenheid te bieden.
  • Lonen liggen bijna nergens in de wereld lager. Bevolking van 100mln mensen. Binnen 30 jaar verdubbelt dit tot 200 mln. Dus tevens een niet te onderschatten lokale markt.
  • Addis Ababa = Brussel van Afrika, met aanwezigheid Afrikaanse Unie. Tevens veel Nederlandse (vn. Agrarisch) ondernemers aanwezig en zeer goede support vanuit ambassade.
  • Vanwege de grootte van het land en hoge ligging, zijn alle benodigde teeltklimaten in ruime mate aanwezig. Van tropisch tot perfecte lente klimaten met 25-30 graden overdag met zeer hoge lichtinstraling en nachttemperaturen van 5-15 graden.

Omzet

van: € 500.000
tot: € 10.000.000

Branche

Agri & food, Industrie & productie

Profielnummer

#23965

Brookz 500

Schrijf je nu (gratis) in voor de Brookz 500 en ontvang begin december deze dubbeldikke jaargids in je brievenbus!

Schrijf je in!