Ontwikkelaar business software zoekt pakketten om aan te sluiten

Overnamekandidaten gezocht die eigen ontwikkelde pakketsoftware aanbieden of organisaties die deze activiteiten willen afstoten. Neem contact op via Brookz

OMZET

van: € 500.000
tot: € 2.000.000

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

Op aanvraag

REGIO

Locatie anoniem

SECTOR

IT, online & e-commerce

TYPE KLANTEN

Op aanvraag

PROFIELNUMMER

#25083

RECHTSVORM

Op aanvraag

Beschrijving

Om groei te realiseren zoekt de kopende partij doorlopend naar overnamekandidaten die eigen ontwikkelde pakketsoftware aanbieden of organisaties die deze activiteiten willen afstoten. Daarbij wordt de software door de bestaande organisatie van de overnamekandidaat omgezet naar de technologie van de opdrachtgever waardoor het product wordt gemoderniseerd, medewerkers en klanten nieuwe toekomstperspectieven krijgen en klanten door kunnen groeien met aanvullende functionaliteit (extra apps).

Bijzonderheden
Een overnamekandidaat, of over te nemen activiteiten die mogelijk interessant zijn voldoen aan de volgende criteria:

  • Een softwarebedrijf dat eigen business software aanbiedt
  • Het softwarepakket is gestandaardiseerd
  • Een aanwezig klantenbestand
  • Verouderde software

Kerncijfers
Omzet tussen € 500.000 en € 2.000.000.

Profiel koper
De kopende partij ontwikkelt en implementeert sinds enkele jaren succesvol een uniek concept voor business software waarbij de software naar de behoefte van de klant wordt samengesteld uit beschikbare componenten (vgl. een appstore voor bedrijfssoftware). Het management van de organisatie heeft ervaring met overnames en implementeert deze succesvol in haar eigen organisaties.

MKB-Fonds

Investeerder in beeld

MKB Fonds investeert in volwassen mkb-bedrijven met een bewezen marktpositie. Wij zijn een lange termijn, actief ondersteunende investeerder, die zich voornamelijk richt op het realiseren van bedrijfsopvolging (pre-exit) en buy and build.