Bedrijf in webdevelopment & online marketing

Gespecialiseerd in open source-systemen

Webdevelopment en online marketing bedrijf gespecialiseerd in open source systemen ter overname aangeboden. Neem contact op via Brookz

Omzet € 490.000

Winst EBITDA € 106.344

Sector IT-dienstverlening & softwareontwikkeling · Media, reclame & communicatie

RegioNoord-Brabant

Verkocht
FTE 2-5
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B

Het bedrijf is reeds verkocht en daarom kun je niet langer reageren op dit profiel.

Omzet € 490.000
FTE 2-5
Beschrijving

Een groeiend webdevelopment en online marketing-bedrijf in Noord-Brabant. Het bedrijf is niet-locatiegebonden en heeft interessante bedrijfsstructuur. Het bedrijf richt zich voornamelijk op bedrijven in de e-commercebranche. 

Bijzonderheden
Met behulp van open source-systemen als Magento, WooCommerce, WordPress en Shopware verkoopt het bedrijf development- en online marketing-werkzaamheden op uurbasis en op projectprijs. 

Dienstverlening
De dienstverlening van het bedrijf bestaat voornamelijk uit front-end en back-end web-development-activiteiten aangevuld met design (UX/UI), maatwerk koppelingen en diverse online marketing-werkzaamheden. Naast web-development verzorgt het bedrijf de hosting en CMS & plug-in updates voor haar klanten. 

Onderscheidend vermogen
Het bedrijf bestaat meer dan 11 jaar en is actief in webdevelopment en online marketing. In deze jaren heeft de onderneming een sterk en loyaal klantenbestand opgebouwd, waarvan de meeste omzet afkomstig is uit doorontwikkeling en optimalisatie (uurverkoop op nacalculatie). Het bedrijf is gespecialiseerd in open source webdevelopment wat snel te omarmen is en vaak gebruikt wordt. Daarnaast werkt het bedrijf met een flexibele schil van medewerkers waardoor de vaste kosten laag zijn en de marges goed. 

Kansen
Door de huidige opzet van de bedrijfsstructuur kan door een relatief korte overdracht de huidige werkzaamheden en daarmee de omzet en winst overgenomen worden. Er zijn verschillende goede lead- en salesgeneratie funnels aanwezig die zorgen voor een continue stroom van nieuwe leads. Door de juiste opvolging kan dit zorgen voor een snelle groei.

Werkzaamheden
Bijkomende werkzaamheden zijn hosting, doorlopende cms en plug-in updates en plug-in licenties. Daarnaast heeft het bedrijf recent een WooCommerce en Magento plug-in ontwikkeld die op maandelijkse licentiebasis afgenomen wordt. De eerste klanten maken hier inmiddels gebruik van en hier liggen groeikansen. 

Klantenbestand
Het bedrijf bestaat 11 jaar en heeft een loyaal klantenbestand opgebouwd. 

Contracten
De meeste afspraken zijn voor onbepaalde tijd met een opzegtermijn van 1 maand. 

Reden voor verkoop
De huidige ondernemer wil meer tijd gaan besteden aan andere (zakelijke) activiteiten.

Aangeboden belang
De verkoper wenst het volledige bedrijf (100%) te verkopen.

Transactievorm
De verkopende ondernemer geeft aan open te staan voor zowel 1) een aandelentransactie (voorkeur) als 2) een activa-transactie. Dit ter bespreking in onderling overleg.

Prijs
De vraagprijs is op aanvraag. 

Geschikt voor
Deze onderneming is bijzonder interessant voor strategische kopers om synergievoordelen mee te halen. Wanneer een bedrijf met enige ervaring in de branche het bedrijf overneemt dan kunnen ze met weinig extra middelen de omzet en winst uit het bedrijf toevoegen aan het bedrijfsresultaat. 

Brookz Sectormonitor IT-dienstverlening & Softwareontwikkeling
Wil je een bedrijf kopen of je bedrijf verkopen in de sector IT-dienstverlening & Softwareontwikkeling? Daar kan deze Brookz Sectormonitor voor de IT-dienstverlening & Softwareontwikkeling jou bij helpen.

Omzet € 490.000

Winst EBITDA € 106.344

Sector IT-dienstverlening & softwareontwikkeling · Media, reclame & communicatie

RegioNoord-Brabant

Verkocht
FTE 2-5
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B

Het bedrijf is reeds verkocht en daarom kun je niet langer reageren op dit profiel.

Omzet € 490.000
FTE 2-5