Ontwikkelaar product voor dierengeneeskunde

Aan de vooravond van grote Europese uitrol

Omzet € 700.000

Winst EBITDA € 125.000

Sector Gezondheidszorg & farmacie · Industrie & productie

RegioMidden-Nederland

Beschikbaar
FTE 2-5
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Omzet € 700.000
FTE 2-5
Beschrijving

Het bedrijf is een gespecialiseerde nichespeler, die de afgelopen jaren een hoogwaardig product voor de dierengeneeskunde heeft ontwikkeld. Het bedrijf heeft in centraal Nederland een goed geoutilleerde productielocatie met gedegen machinemark, waar de producten worden geproduceerd. Het bedrijf zorgt zelf voor levering van de producten aan de klanten.

Bijzonderheden
De verkoop van het product heeft tot op heden hoofdzakelijk in Nederland en België plaatsgevonden. Het bedrijf heeft contractuele (verkoop)afspraken met de grootste wereldwijze keten in dierenzorg en staat aan de vooravond van een grote Europese uitrol.

Geschikte partij
De verkoper wil betrokken zijn en blijven bij de ontwikkeling en groei van het bedrijf, maar heeft behoefte aan een (bij voorkeur strategische) partner, die de groei kan helpen realiseren en versnellen én een actieve bijdrage kan leveren aan de verdere professionalisering van het bedrijf. Tevens wil de verkoper een deel van de waarde van het bedrijf verzilveren.

Omzet
In 2022 is met de verkoop van het product een omzet gerealiseerd van circa € 700k. Op basis van de contractuele afspraken, orders, offertes, getoonde interesse én internationale potentie van het product, is de verwachting dat de omzet in de komende jaren zal groeien naar € 2,8 miljoen op jaarbasis, met een EBITDA van zo’n 20%. 

Transactievorm
De activiteiten van het ontwikkelen, produceren, verkopen en leveren van het hoogwaardige product vinden momenteel plaats in een besloten vennootschap waar ook nog andere activiteiten plaatsvinden. De intentie is om de activiteiten in een afzonderlijke vennootschap onder te brengen. De verkoper wenst een minderheidsaandeel in deze vennootschap te verkopen. Een andere transactievorm en/of een groter belang is mogelijk c.q. bespreekbaar.

Brookz Sectormonitor Gezondheidszorg & Farmacie
Wil je een bedrijf kopen of je bedrijf verkopen in de sector Gezondheidszorg & Farmacie? Daar kan deze Brookz Sectormonitor voor de Gezondheidszorg & Farmacie jou bij helpen.

Omzet € 700.000

Winst EBITDA € 125.000

Sector Gezondheidszorg & farmacie · Industrie & productie

RegioMidden-Nederland

Beschikbaar
FTE 2-5
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Omzet € 700.000
FTE 2-5