Bewindvoerderskantoor

IN ONDERHANDELING

Met circa 430 (grotendeels combinatie-)dossiers

Bewindvoerderskantoor in Noord-Holland met goede positie en mooi rendement ter overname aangeboden. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 770.000

EBITDA

EBITDA € 170.000

AANTAL FTE

6-10

REGIO

Noord-Holland

SECTOR

Zakelijke dienstverlening
Overig

TYPE KLANTEN

B2C

PROFIELNUMMER

#31289

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Het bedrijf houdt zich met name bezig met bewindvoering, mentorschap en curatorschap. De onderneming wordt geëxploiteerd vanuit een besloten vennootschap, is al vele jaren actief in de markt en heeft een goede naam opgebouwd. Op basis van ca. 430 (grotendeels combinatie-)dossiers ligt de omzetprognose dit jaar (2021) op ca. € 770.000 bij een gezond bedrijfsresultaat (ca. 18% na Vpb). Voor volgend jaar wordt verdere omzetgroei verwacht. De vooruitzichten van de onderneming zijn positief.

Reden voor verkoop
De eigenaren wensen hun aandelen aan een externe partij over te dragen, aangezien zij zich willen richten op andere activiteiten. Gezien de missie van de onderneming om kwetsbare mensen zo goed mogelijk te begeleiden, wordt grote waarde gehecht om een goede overdracht aan een partij die bij de onderneming past.

Organisatie
Het team bestaat, naast de aandeelhouders en een manager, uit diverse medewerkers in de functie van bewindvoerder, mentor, curator en assistenten. Het merendeel beschikt over een vaste aanstelling. 

Locatie
Het bedrijf is gevestigd in een gehuurd, representatief kantoorpand in een grote stad in Noord-Holland. De omvang van het kantoor is ca. 200 m2. Het huurcontract (tussentijds opzegbaar) loopt tot medio 2023, waarna het met vijf optiejaren kan worden verlengd.

Transactie
Gezien het feit dat de onderneming vanuit een besloten vennootschap wordt geëxploiteerd die als bewindvoerder is aangewezen, betreft het een aandelentransactie. Er is een uitgebreider informatiememorandum aanwezig, dat na een eventueel verkennend (telefoon-)gesprek en op basis van een ondertekende Geheimhoudingsverklaring aan serieus geïnteresseerde partijen beschikbaar kan worden gesteld.

Overnamesom
De overnamesom bestaat uit het gecorrigeerde eigen vermogen van de besloten vennootschap en een bedrag aan goodwill dat is gebaseerd op de verdiencapaciteit van de onderneming.

Kantoor uitgelicht


Marktlink is al meer dan 25 jaar dé M&A-specialist. Jaarlijks begeleiden 130 professionals ruim 100 deals. Altijd onafhankelijk en met een passie voor ondernemen.