Bierbrouwerij Zeist

VERKOCHT

Met brouwhuis, vergisting tanks en moderne afvulmachine

Bierbrouwerij met brouwhuis, vergisting tanks en moderne afvulmachine te Zeist ter overname aangeboden. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 300.000

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

1

REGIO

Midden-Nederland

SECTOR

Agri & food
Industrie & productie

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#29374

RECHTSVORM

Op aanvraag

Beschrijving

De bierbrouwerij heeft een brouwcapaciteit van 700 Hl speciaal bier per jaar. Bij de deal zitten een groot aantal beproefde speciaal bier-recepten. Tevens zitten er twee speciaal bier merken in de deal met in totaal 9 verschillende soorten bier. Naast de eigen bieren zijn er een tiental huurbrouwers die hun bier naar tevredenheid bij de brouwerij hebben laten produceren.

Bijzonderheden
De brouwerij is compleet ingericht met alle benodigde apparatuur om bier mee te brouwen. De koper kan direct starten met zijn eigen brouwerij.

Klanten
Ook is er een bestaand klantenbestand van meerdere, vooral lokale, horeca en detailhandel zaken die reeds bier afnemen.

Doorstart
Uiteraard kan de huidige eigenaar assisteren bij een eventuele doorstart.

Bedrijfspand
Het bedrijfspand, waarin de onderneming is gehuisvest als brouwerij, heeft een afmeting ca 490 m2 vloeroppervlak. Hiervan 50 m2 kantoor, 50 m2 kantine en keuken en 390 m2 fabriekshal en opslagvloer. Verder beschikt het pand over 110 zonnepanelen voor de energievoorziening. Het pand beschikt over 6 parkeerplaatsen, verder staat de brouwerij op een modern afgesloten bedrijvenpark in Zeist. Het pand kan worden gehuurd voor €2.500,- (ex BTW) per maand of worden gekocht voor de recente taxatiewaarde van €450.000,-

Geschikt voor
In verband met de continuïteit zijn wij op zoek naar een geschikte ondernemers om de bierbrouwerij over te nemen. 

Optie 1
In deze optie biedt de verkoper de onderneming aan als een Turn Key brouwerij zonder personeel. Het is een zelfstandige en complete bierbrouwerij met onder andere een brouwhuis, vergisting tanks en een zeer moderne afvulmachine. De brouwerij staat in Zeist provincie Utrecht. De koper kan direct beginnen.

Optie 2
In deze optie kunnen de machines los worden gekocht door geïnteresseerde kopers. De verkoper heeft de machines opgedeeld in 3 pakketten.

  • Pakket 1 - De brouwmachines + de CKT vergisting tanks (vraagprijs €170.000).
  • Pakket 2 - Alfatek afvulmachine met toebehoren. Het gaat om een vol automatische, elektronisch gestuurde, isobarische afvul machine van het merk Alfatek met een capaciteit van 1.200 flessen per uur (vraagprijs €95.000).
  • Pakket 3 - Overig. Hierin zitten de bestelwagen (Fiat Scudo) en twee pompwagens (vraagprijs €9.000).

(bij interesse in optie 2 kan er een prijslijst/ overzicht worden verstrekt)

Vraagprijs
De vraagprijs bij optie 1 is €300.000,-

De vraagprijs bij optie 2 is €275.000,-

Online Kerstshow woensdag 8 december 16.00 - 17.00 uur

Online Kerstshow


Interactief programma waarbij we samen met een aantal gasten (o.a. Pieter Schoen, Robert De Boeck en Thijs Verheul) terugkijken op het turbulente overnamejaar 2021 en uiteraard vooruitblikken naar wat het nieuwe jaar gaat brengen.

De Kerstshow wordt afgesloten met de uitreiking van de Fusie & Overname Awards 2021.