Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Bureau voor beschermingsbewindvoering

Goed renderend bureau met zeer goede naam


Beschrijving

De aangeboden onderneming biedt bewindvoering. Ze is gevestigd in Midden-/West-Nederland. Er werken 4 fte's (waaronder de 2 aandeelhouders).

Kerncijfers
Er wordt gewerkt aan ca. 300 dossiers, hetgeen vrij eenvoudig uit te breiden is tot 500 dossiers. De omzet bedraagt ca. € 365.000 en de winstgevendheid is zeer goed te noemen.

Reden voor verkoop
Één van de twee aandeelhouders betreft de bewindvoerder, welke 60% van de aandelen in bezit heeft. De andere aandeelhouder is operationeel verantwoordelijk voor het bedrijf.

Tweeledige reden
De reden van verkoop is tweeledig. De huidige bewindvoerder bereikt langzaam maar zeker de pensioengerechtigde leeftijd en heeft daarnaast (lichte) gezondsheidsproblemen. Dat heeft het inzicht gegeven dat het bedrijf moet worden overgedragen aan een opvolger. De huidige bewindvoerder is bereid om gedurende een vooraf afgesproken termijn aan te blijven als bewindvoerder, zodat een eventuele overname door een partij die nog niet als bewindvoerder is benoemd mogelijk te maken.

Aangeboden belang
In beginsel worden alle aandelen van het bedrijf aangeboden (100%). Echter de overname van alleen de aandelen van de bewindvoerder is zeker bespreekbaar aangezien de andere aandeelhouder nog enige tijd aan het bedrijf verbonden zou kunnen en willen blijven.

Geschikt voor
Deze onderneming is interessant voor:

  • Strategische kopers (collega bewindvoerderskantoor, accountants- en administratiekantoren) die graag in deze niche zouden willen groeien of toetreden vanuit stabiel en goed renderend bedrijf met een stabiel en betrouwbaar klantenbestand in een kansrijke regio. 
  • MBI-kandidaten met grote affiniteit met beschermbewindvoering en die over goede commerciële en communicatieve vaardigheden beschikken en de ambitie hebben om te worden aangesteld als bewindvoerder 

Overnamekandidaat
De overnamekandidaat dient zich zich/haar te realiseren dat er een benoeming door de rechtbank benodigd is voor alle geboden activiteiten.

Omzet
€ 365,000
Aantal FTE
2-5
Regio
Midden Nederland
Sector
Zakelijke dienstverlening
Type klanten
B2B en B2C
Profielnummer
#28817
Rechtsvorm
B.V.