Met een kapitaalbehoefte van 1 miljoen euro

Investeerder gezocht voor dekbeddenconcept. Neem contact op via Brookz

OMZET

Op aanvraag

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

2-5

REGIO

Niet locatiegebonden

SECTOR

Detailhandel
Participatie

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#30370

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

De ondernemer is 5 jaar geleden begonnen met de verkoop van dekbedovertrekken. De onderneming heeft vervolgens zelf een nieuw innovatief dekbedovertrekconcept ontworpen, welke zowel B2B als B2C werd verkocht.

Businessmodel
Het opmaken van bedden kan door middel van het ontwikkelde product veel sneller en efficiënter. Dit is met name voor hotels/vakantieparken interessant, maar ook de particuliere markt heeft veel interesse hierin.

Huidige situatie
Door problemen met productie en een lekkage die niet door de verzekeraar werd vergoed is men in 2019 gestopt met de activiteiten. De huidige ondernemers (incl. originele founder) hebben onlangs besloten om weer van start te gaan en hebben eerst een aantal verbeteringen aan het product en het productie- en leveringsproces doorgevoerd en zijn van start gegaan met de acquisitie van nieuwe klanten.

Omzet
De verwachting is dat men gedurende de coronacrisis op een niveau van +/- 700.000 EUR per maand kan komen en dat na de coronacrisis, dus wanneer hotels/vakantieparken en winkels weer volledig open gaan, de omzet kan groeien naar 1.400.000 EUR per maand. Op het hoogtepunt behaalde de ondernemer in Nederland een omzet van +/- 350.000 EUR per maand (in z’n eentje).

  • Omzet 2021P: 5.800.000 EUR
  • Omzet 2022P: 16.000.000 EUR

Investering
Gedurende de coronacrisis is men internationaal gaan denken. Ze hebben een grote tender gewonnen vanuit de Qatarese overheid voor een bedrag van 3.000.000 EUR. De inkoop van deze verkooporder moet worden gedaan. De verwachting is dat de eerste betaling voor deze order in september 2021 binnen gaat komen, dus er zal ook een deel werkkapitaal voorgefinancierd moeten worden. Tevens moet er een bankgarantie worden overlegd. Voor de onderneming zijn we hierom op korte termijn op zoek naar 1.000.000 EUR. De totale financieringsbehoefte bedraagt +/- 1.200.000 EUR, waarvan er 200.000 EUR zelf wordt ingelegd door de ondernemers t.b.v. inkoop van voorraad.

Exitmogelijkheid investeerder
De verwachte looptijd van de financiering bedraagt +/- 12 tot 18 maanden, waarbij gedurende de looptijd de mogelijk is tot deels terugbetalen van de financiering. De verwachting is dat er dan voldoende track record is gegenereerd om bij een reguliere financiële instelling te herfinancieren.

Opleiding uitgelicht

RSM business valuation

Dé opleiding in Nederland voor waarderingsdeskundigen met ambitie! Neem deel aan de online informatiesessie op vrijdag 25 juni en leer meer over het Business Valuation programma.